Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vánoční trendy pro letošní rok. 7 nejstylovějších barevných variací pro váš stromeček

/
  • (Westwing)
    3. prosince 2023 ● 06:00

    Patříte mezi ty, kteří každý rok vytahují stejné ozdoby na stromeček, nebo se rádi inspirujete aktuálními nápady designových značek? Přinášíme vám sedm žhavých trendů i nadčasových inspirací, které nestárnou...

    Stejně jako v oblékání jsou i vánoční trendy rok od roku pestřejší. Navíc stará dobrá vánoční klasika nevyjde z módy nikdy. Jste zvědaví, jaké vánoční stromečky budou in o letošních svátcích? Ať už máte rádi výrazné barevné kombinace nebo se kloníte k decentnímu aranžmá, rádi experimentujete nebo sázíte na jistotu, určitě vás následující nabídka osloví.

  • 1.

    Neutrální tóny inspirované přírodou

    Pokud tíhnete k modernímu interiéru a severskému minimalismu, pak vězte, že hitem letošních Vánoc je výzdoba v přírodním duchu. Při zdobení stromku tak sáhněte po různých odstínech béžové a hnědé, které doplníte šedou a bílou.

     

    Je-li na vás takové pojetí příliš fádní, můžete výsledek zvýraznit doplněním černé nebo černo-bílými prvky. Nebojte se kombinovat klasické vánoční baňky ze skla s papírovými ozdobami, krásně vypadají také filcové dekorace. Výhodou je, že si takové ozdoby můžete vyrobit sami.

    Autor: Bonami

  • 2.

    Kombinace zelené a červené

    Autor: Westwing

    Asi se shodneme, že červená je zkrátka stálicí a nejvýraznější barvou Vánoc. Pokud máte pocit, že je s ní trochu nuda, vězte, že se dá obměňovat. Výsledek vás tak pokaždé zaujme a překvapí. Kombinace s bílou, krémovou či světle béžovou je decentní a působí velmi útulně. 

    Autor: Westwing

    Červená a zelená tvoří typické vánoční duo. Protože zelené bývá na stromečku dost, stačí vybrat jen pár kousků. Můžete si s ní pohrát a použít různé odstíny. Nakonec pro zvýraznění přidejte bílou nebo zlatou.

    Autor: Bonami

    Zlatá je ostatně barva, která se na Vánoce s červenou neodmyslitelně pojí a dodává jí slavnostní ráz. Kombinace zlatých a červených ozdob působí dostatečně výrazně, ale zároveň je velmi vkusná. 

  • 3.

    Papír, dřevo a porcelán

    Autor: Bonami

    Hitem posledních let jsou papírové, dřevěné a porcelánové ozdoby. Zvládnete si je navíc vyrobit úplně sami a za pár korun. Vyzkoušejte třeba samotvrdnoucí hmoty, kterou vykrájejte a nazdobte podle vašeho přání. Kouzlo Vánoc v zemitých tónech dřeva a bílé vás bude určitě bavit.

     

    Návod na ozdoby z hmoty:

    Video
    Video se připravuje ...

    Ozdoby ze samotvrdící hmoty Videohub

  • 4.

    Vánoce v Barbie stylu

    Autor: mobelix.cz

    Určitě vaší pozornosti neunikl letošní filmový trhák Barbie, který zanesl do trendů v oblékání, ale i v dekoru, růžovou barvu. Nejinak tomu je letos i u vánoční výzdoby, které nově dominují pastelové odstíny růžové. Pokud nechcete, aby vaše domácnost vypadala jako cukrkandle, použijte jen pár ozdob a doplňků v růžové a zbytek laďte do neutrálních barev jako je bílá a béžová. Šmrnc pak můžete tomuto stylu dodat několika prvky v červené barvě. To už je ale vyšší dívčí. Jestli se tedy necítíte na nějaké experimenty, vystačíte si jen s jednoduchými kombinacemi.

     

    Autor: mobelix.cz

     

  • 5.

    Na vlně nostalgie

    Autor: mobelix.cz

    Pro staromilce rozhodně doporučujeme trendy vintage výzdobu, která vás přenese do dřívějších časů, ale v moderním duchu. Zapátrejte na půdě nebo ve vetešnictví a hledejte retro ozdoby, hračky a klasické motivy. Populární jsou různé figurky vojáčků, andělíčci, autíčka a andělské zvonění.

  • 6.

    Podzimní look

    Autor: westwingnow.cz

    Oblíbené barvy letošních Vánoc jsou také netradičně zemité odstíny, které jsou typické spíš pro podzimní výzdobu. Patří mezi ně oranžová, okrová a hnědá. Ty ale vašemu interiéru slavnostní atmosféru rozhodně neuberou. Stačí tyto barvy doplnit o červenou, tmavě modrou, zelenou a zlatou.

  • 7.

    Nebojte se černé

    Autor: Bonami

    Kdo říká, že černá barva se k Vánocům nehodí? Pokud netíhnete tradičním vánočním ozdobám a připadá vám vše jako kýč, sáhnete bez obav po černé! Kombinujte lesk a mat, nebojte se ji doplnit o zlatou či bílou. Garantujeme vám luxusní nádech Tak šťastné a třpytivé! 

    Autor: Möbelix

    Originální vánoční dekorace za skvělé ceny vybírejte na našem Bazaru Blesk.

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
BAZAR
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy