Trendy jsou čím dál pestřejší, takže má na výběr opravdu každý. V nabídce najdete dokonalé kousky pro každý interiérový styl i příležitost. Najdete ty nejlepší modely na sledování televize, pro posezení s přáteli nebo občasného šlofíka. A z jakých materiálů, barev a provedení vybírat?

Fotogalerie
32 fotografií
Materiál

Jednoznačným hitem mezi potahy je v současnosti samet. Uplatňuje se jak v zemitých neutrálních barvách, tak ve výrazných dominantních odstínech. Tomuto materiálu skvěle sedí tmavě modrá, smaragdově zelená nebo decentní růžová. 

Svůj velký nástup nyní zažívá také manšetr. Působí velmi ležérně a uvolněně, dodává interiéru mladistvou atmosféru. Obzvlášť mu sluší jednoduché geometrické tvary, takže najde své místo na slunci zejména v moderních domácnostech.

Stále více se dere do popředí len. Tento ekologický a odolný materiál rozhodně nepatří k nejlevnějším, pro fanoušky přírodního rustikálnějšího stylu bydlení je však volbou číslo jedna. K dispozici jsou pohovky nejen v jeho přirozeném odstínu, ale také v barvených variantách (např. světle modrá).

Barvy

Stejně jako v celém interiéru, tak i na pohovkách a sedačkách dnes vládnou zemité a tlumené tóny. Cihlová, hnědá, mechově zelená, pískově béžová, šedohnědá taupe... Vypadají skvěle jak v moderním vkusném interiéru, tak tam, kde bydlí milovníci retro stylu. 

Tvary

Menším pohovkám jednoznačně vévodí kompaktní tvary s čistými hladkými liniemi nebo ve zdobnějším pojetí v retro stylu. Velké sedací soupravy najdeme stále více v praktickém modulárním provedení typickém pro vysoký design. Umožňuje totiž sestavit si soupravu na míru svému bydlení i životnímu stylu. Na prvním místě je pohodlí, takže u mnoha modelů najdeme lenošky nebo různá prodloužení, která je možné využít pro relax vleže.

Speciální kategorií jsou pak samostatné designové lenošky a válendy, které se hodí spíše na doplnění klasické pohovky ve větším obýváku. Můžete ji ale umístit i tam, kde je příjemné si čas od času na chvilku lehnout: třeba do pracovny, k oknu nebo do studentského pokoje.