Topení

Nechte před sezónou zkontrolovat zdroj tepla, ať už se jedná o kotel na tuhá paliva či plyn. Plynové kotle se navíc musí jednou za dva roky vyčistit a jejich prohlídku je potřeba objednat už teď, s nástupem zimy už bývá pozdě. Samozřejmostí by také mělo být natlakování a odvzdušnění topného systému. Výměna poškozených ventilů totiž přináší úsporu až 10 % procent. Nezapomínejte ani na komín. Pokud je zanesený a máš špatný tah, snadno se v něm můžou vznítit saze. Navíc od letošního roku je revize komínu povinná. Bez ní ani pojišťovna škody vzniklé požárem neplní.

Okna a dveře

Až 20 % tepla uniká netěsněnými dveřmi a okny. Jejich výměna je však nákladná a trvá dlouho. Je jiné řešení? Provizorně můžete úniku tepla zabránit samolepící těsnící páskou. Účinnější je ale výměna netěsnících dveří a oken. Návrh na výměnu si můžete nechat zpracovat už teď a realizaci odložit na příhodnější čas.

Střecha

Střecha je v zimě v permanenci. Proto je potřeba zkontrolovat krytinu, plechové úžlaby i  okapy. Okapy vyčistěte, nepřetečou při tání. Prohlédněte také podstřešní fólii a tepelnou izolaci. Vlhkost způsobená zatečením totiž snižuje izolační vlastnosti. Netěsnou fólii proto zalepte alespoň lepicí páskou.

Pokud by ale existoval způsob, jak ušetřit 30 % za topení, tak by ho jistě každý majitel domu rád znal. Dobrá zpráva je, že to jde. Řešení je již na světě a opravdu funguje. Když si představíme dům, kde za topení vydáváme kolem 35 tisíc ročně, tak dokážeme každý rok ušetřit až 10 tisíc korun.

Podkroví

Třetina tepla z bytu uniká stropem, materiálem nebo kvůli netěsnícím komponentům stavby. Ohřátý vzduch je přitom lehčí, stoupá ke stropu a hledá cestu ven. Tyto tepelné ztráty jsou velké. Lze to vyřešit rychle bez nároku na okamžitou investici. Nejlépe je izolovat strop systémem MAGMARELAX®.

Stropní systém MAGMARELAX
Autor: IP Polná

Tři nejčastější způsoby aplikace minerální izolace MAGMARELAX®:

Foukání do dutiny v podlaze půdy - k dispozici je potřeba mít volný prostor nad stropem obytných místností, tedy v podlaze půdy. Díky této technologii se zateplí i velmi těžko přístupné prostory. Stačí jen několik otvorů v podlaze půdy, které se po nafoukání znovu uzavřou. Vše je dokonale utěsněno, i ty nejmenší skulinky, kudy by mohlo teplo unikat.

Foukání izolace do dutiny v podlaze půdy
Autor: IP Polná

Nafoukáním přímo na podlahu půdy - tento způsob izolace se používá tam, kde není dutý prostor k dispozici nebo je příliš nízký. Na volnou plochu podlahy půdy se nafouká vrstva minerální vlny o síle 20 až 30 centimetrů. Tato vrstva již velmi dobře tepelně izoluje a zároveň ji lze pořídit za rozumnou cenu. Poměr ceny a úspory nákladů na topení zde vychází nejlépe. Nevýhodou však je, že půda není jinak využitelná.

K foukání do nové podlahy - přistoupíme, chceme-li zákazník i nadále využívat půdní prostor k letnímu bydlení, nebo k relaxaci. Vytvoří se lehká, velmi stabilní nová podlaha.

Stropní systém MAGMARELAX® je konstrukce z OSB desek a dalších doplňků pro zajištění 100% funkčnosti izolace i podlahy. Konstrukce se předem připraví a následně je smontována přímo na půdě. Dům tak nezatěžujete pokládáním těžkých izolačních desek a betonovou podlahou.

Pracovník IP Polná ukazuje klientovi nafoukanou výšku izolace
Autor: IP Polná

Můžu to mít už za tři hodiny

Představte si, že sedíte pohodlně v obýváku. Koukáte na oblíbený film a až skončí, máte hotovo. Bez námahy, nepořádku, v super kvalitě. Nehádáte se s řemeslníky, hodiny neuklízíte celý dům a máte jistotu, že cokoli budete chtít je předem splněno. Je to možné? Ano. Když si vyberete zkušené odborníky, kteří na službě usilovně pracují mnoho let. Ti mají cenné zkušenosti a chtějí klientovi upřímně pomoci.

Více na www.mojeizolace.cz nebo na telefonu 800 100 533.