Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Čistý vzduch bez prachu a pylu můžete mít doma i vy!

/
  • (Profimedia)
    1. června 2021 ● 06:00

    Pyl, prach nebo i bakterie a viry. To vše dnes kvalitní čističky vzduchu dokáží odfiltrovat a věřte, že je vzduch potřeba čistit nejen na jaře, když vše kvete. Poradíme vám, jak čističku vybrat a na co si dát pozor.

    Pokud trpíte alergií, máte doma člena rodiny se sníženou imunitou, nebo astmatem, pak byste měli zbystřit! Čistička vzduchu vám může značně usnadnit život! Důležité ale je, vybrat správný typ a výkon. A proto přinášíme tipy, jak na to!

  • 1.

    Výkon dle velikosti prostoru

    Autor: archiv firem/Datart

    Výkon značí, kolik vzduchu čistička odfiltruje na m3 za jednu hodinu. Čím větší výkon, tím větší prostor zvládne. Vždy raději vyberte výkonnější, než potřebujete. Navíc nebudete čističku zapínat na maximum a snížíte tím její hlučnost.

  • 2.

    Jaký vybrat filtr?

    Autor: archiv firem/proalergiky.cz

    Dnešní čističky vzduchu se vyrábí s mnoha druhy filtrů. Filtr pevných mikročástic odstraňuje pyly, roztoče a prach. UV lampa zase viry, bakterie i plísně. Skvěle zpracovaný přehled filtrů najdete na stránce Proalergiky.cz. Důležitou roli hraje i cena filtrů, které je potřeba měnit, proto na to při nákupu čističky vzduchu myslete.

  • 3.

    Čistý vzduch i v noci

    Autor: archiv firem/proalergiky.cz

    Hlučnost čističky vzduchu je další ukazatel, který byste měli při výběru sledovat. Zvlášť pokud ji chcete mít v provozu i v noci. Pak sáhněte po čističce vybavenou tichým režimem, který je určený přímo pro noční provoz.

  • 4.

    Správné umístění

    Autor: archiv firem/homeandcook.cz

    Aby mohla čistička vzduchu dobře plnit svou funkci, je třeba ji v místnosti najít ideální místo. To by mělo být u zdi, zhruba v jejím středu. Čistička funguje díky proudění vzduchu, proto kolem ní vymezte asi půl metru volného prostoru. Při používání čističky mějte také vždy zavřená okna.

  • 5.

    Sledujte váhu

    Autor: archiv firem/Datart

    Čističku budete pravděpodobně přemisťovat do různých místností vaší domácnosti. Berte proto v potaz i její váhu. Většinou se váha domácích čističek pohybuje od dvou do osmi kilogramů.

  • 6.

    Design a další vychytávky

    Autor: archiv firem/dyson.cz

    Aktuálně je na trhu i spousta designových kousků, které skvěle doplní váš domov. Další plus je ovládání přes mobilní aplikaci, kde můžete sledovat i přesnou čistotu vzduchu. Některé mají dokonce zabudovaný reproduktor a lze přes ně poslouchat vaší oblíbenou hudbu!

     

     

     

     

     

     

     

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
BAZAR
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy