Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Domov jako rozkvetlá louka. Vpusťte jaro do interiéru!

/
  • Samolepící květinová tapeta
    Samolepící květinová tapeta (archiv firem/inspio.cz)
    12. května 2021 ● 06:00

    Jaro se letos stále nemůže rozhodnout, zda přijít... Proto pro vás máme několik tipů, jak si můžete jeho atmosféru přenést domů pomocí květinových vzorů – kdykoli se vám zachce. Je jen na vás, zda si vyberete drobné luční kvítky nebo velké exotické květy a jak velký prostor jim dáte.

     

  • 1.

    Jako za starých časů

    Dekorační polštářek s drobnými kvítky vykouzlí správnou jarní atmosféru.
    Autor: archiv firem/Bonami

    Lásku k přírodě, venkovu a vzpomínky na dobu našich babiček – i to vám domů mohou přinést květinové vzory. Pokud vás oslovuje spíš jemný přírodní styl, bude to u vás doma slušet lučnímu kvítí a kytičkám, které známe z českých zahrádek. Třeba tulipánům, konvalinkám, kopretinám nebo pivoňkám. Dekorace by měly být v jednoduchém stylu, který dá vyniknout menším kvítkům v jemných barvách.

  • 2.

    Kombinujte s citem

    Samolepící fototapeta s květinovým vzorem
    Autor: archiv firem/Dovido

    Květinové vzory se skvěle kombinují s neutrálními barvami. Pokud je chcete na větší ploše, jako jsou tapety nebo závěsy, určete si ústřední barvu, které se budete držet. Ideální jsou odstíny zelené a pastelové, které se rychle neokoukají. K nim pak můžete ladit doplňky.

     

  • 3.

    Pokud si nejste jistí

    Deka s květinovým vzorem zahřeje a poslouží jako skvělý doplněk.
    Autor: archiv firem/Bonami

    Plédy a dekorační polštářky jsou maličkosti, které můžete rychle vyměnit a které stojí pár korun. Můžete se víc odvázat a zkusit i větší a barevnější vzory. A až vás přestanou bavit, můžete je jednoduše vyměnit.

  • 4.

    Jaro na talíři

    Porcelánový jídelní servis s motivem květin
    Autor: archiv firem/XXXLutz

    Láska prochází žaludkem a lásku k jaru můžete vyjádřit i v kuchyni. Jídelní servis, utěrky, ubrus nebo prostírání s motivem květů vykouzlí tu správnou jarní atmosféru. Věděli jste, že při pečení můžete využít jedlé květy?

  • 5.

    Na zeď z papíru

    Květiny z papíru na zeď, vyrobené na míru vašemu prostoru.
    Autor: NiKytka Paper Flower Lover

    Papírové květiny se těší velké oblibě a lze je objednat přímo na míru vašeho pokoje. Skvěle vypadají nalepené na zdi nebo postavené jako solitér ve stojánku. Hodí se do dětského pokojíčku, ložnice i obývacího pokoje.

  • 6.

    Čerstvě řezané květiny

    Šeříkově fialová váza je vyrobena z českého bezolovnatého křišťálu.
    Autor: archiv firem/Radua Crystal

    Nesmíme zapomenout ani na čerstvě řezané květiny, které interiér nejen ozdobí, ale také provoní. Sezona šeříků a pivoněk už se nezadržitelně blíží a květina darovaná z lásky je jeden z nejhezčích doplňků. Nezapomeňte ji umístit do vázy, která veselou barevnou atmosféru doplní.

  • 7.

    Náš tip

    Svíčka Belle Epoque se sušenými květy
    Autor: Barbora Rabiňáková/BelleEpoque

    Romantickým doplňkem jsou ručně vyráběné svíčky se sušenými květy. Ty vyrobené v BelleEpoque jsou zasazeny v originálních vintage dózách z bazarů a vetešnictví. A až svíčku vypálíte, vosk i s květy vám do dózy doplní, a nevznikne tak žádný odpad.

     

    Tento článek pro vás připravil časopis Blesk Bydlení. Aktuální vydání koupíte v trafice nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku ZDE. 

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Ochutnávka z Blesk Bydlení květen 2021 Czech News Center

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
BAZAR
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy