Bublinový palác od maďarského architekta Anttiho Lovaga, který se nachází na skalnatém výběžku pohoří Massif de L'Esterel na francouzské Riviéře, si původně nechal postavit francouzský průmyslník Pierre Bernard. Okouzlil i slavného návrháře. Líbila se mu zejména měkkost stavby a její oblé křivky, které mu připomínaly ženy. 

Dům s 29 pokoji se rozkládá na šesti úrovních. Vedle několika zahrad zahrnuje i tři bazény. Cardin zde měl k dispozici celkem 11 koupelen a 10 ložnic. Každá je individuálně vyzdobena různými současnými umělci, jako jsou Jerome Tisserand, Daniel You a François Chauvin.

Slavný návrhář koupil nemovitost s pozemkem o rozloze 4000 m2 v roce 1992 jako místo pro konání soukromých akcí. Součástí jsou amfiteátr pod širým nebem s 500 místy k sezení a výhledem na Středozemní moře, společenský sál a další prostory v řadě vzájemně propojených kopulí, které tvoří vyztužené drátěné pletivo a směs betonu.

Bublinový palác byl nabídnut k prodeji v roce 2016 za cenu 350 milionů eur, což z něj učinilo jednu z nejdražších nemovitostí v Evropě. Zájemce by za něj zaplatil v přepočtu neuvěřitelných  9 100 000 000 Kč.

Aktuálně je nemovitost v nabídce Christie’s International Real Estate a cena není zveřejněna. 

Fotogalerie
21 fotografií