Manželský pár se rozhodl, že si vytvoří druhý domov na jihu Evropy. Volba padla na španělskou Barcelonu, kde si našli středně velký byt v nejvyšším patře historické budovy, ze které je hezký výhled na vrcholky stromů, nebe a náměstí s radnicí.

Původní design bytu byl velmi tmavý a dispozice nevyhovující.  Prostor se tříštil do několika menších místností. Kromě toho zde byly i zcela nevyužité prostory.

Architekti nechali vybourat zdi a prostor otevřeli. Interiér dostal do vínku neutrální barevnou paletu, která se stala perfektním prostředím pro uměleckou sbírku majitelů a skandinávský design.

Nové uspořádání vytvořilo velký otevřený prostor v centru obývacího pokoje, který plynule přechází v jídelnu a kuchyň. Světlý a vzdušný pokoj je sjednocený světle šedými cementovými podlahami a vlnitým bílým stropem.

Zajímavým prvkem jsou posuvné dveře, které zajíždí do zdi. Najdete je na obou stranách obývacího pokoje. Jedny oddělují pracovnu, druhé ložnici. Když jsou dveře otevřené, do interiéru proudí mnohem více přirozeného světla.

Srdcem kuchyně je velký kuchyňský ostrov. Jeden konec zahrnuje sporák a umyvadlo, zatímco druhý slouží jako snídaňový stolek s barovými židličkami. Vybavení kuchyně je bílé s kontrastní tmavou dýhou z ořechového dřeva a teplou černou žulovou deskou. 

Fotogalerie
19 fotografií