Architektonická kancelář Bells + Whistles se ujala renovace opuštěného domu v kalifornském Rancho Mirage poblíž Palm Springs. Původní budovu navrhl v roce 1957 architekt Donald Wexler jako součást komplexu Thunderbird North, který se skládal z deseti domů od architektů Williama Codyho, Donalda Wexlera a Richarda Harrisona. 

Zrekonstruovaná rezidence s názvem Marrow Midcentury se rozkládá na ploše 1030 m2. Interiér tvoří světlé prostory s bílými povrchy, které se stávají kulisou pro vybranou směs nových a historických kusů nábytku i designu. 

Pohovka potažená korálovým sametem se vznáší na bílém koberečku se dvěma vintage židlemi, které doplňují stylové posezení.

Stejně atraktivní jako obývací pokoj je i jídelna, kterou zdobí barevný koberec sestavený z kobercových dlaždic. Prostoru dominuje masivní jídelní stůl zhotovený na zakázku stejnou firmou, která vyrobila také růžové jídelní židle.

Hlavní ložnici zútulňuje uklidňující neutrální barevná paleta. Postel s baldachýnem a židle vnáší do prostoru výrazné bílé akcenty, zatímco konferenční stolek z travertinu a dřeva dodává místnosti teplo.

Opravdovou chloubou vily je geometrický bazén s grafickým zpracováním od Alexe Proba. Další zajímavostí je vchod do domu, který kromě původních rostlin zdobí disco koule odrážející světlo kolem stěn atria.

Fotogalerie
12 fotografií