Nemovitost má krásný výhled na rozlehlé Alquevské jezero. Právě blízkost největšího umělého jezero v Evropě nakonec rozhodla o tom, kterým směrem se bude dům otevírat.

Na rozdíl od prominentního postavení nedalekého města Monsaraz se na skalnatém výběžku, dům, který Mateus navrhl, je v krajině perfektně ukrytý. Na jeho přítomnost ukazuje pouze konzolová střecha vyčnívající směrem k jezeru a bíle natřené kruhové světelné studny. I tyto jsou ale viditelné pouze shora.Zbytek domu je zahloubený do svahu a ukrytý pod zelenou střechou.

Dům je přístupný po schodišti, které záhadně mizí v zemi. Celkem se skládá ze tří podzemních ložnic, které se otevírají na dvě kruhové terasy a do obytného prostoru a kuchyně, které se sbíhají na krytou terasu s výhledem na jezero. 

Dům z betonu díky zahloubení pod povrch prakticky splývá s krajinou

Zatímco zelená střecha integruje dům do krajiny, viditelná část betonové konstrukce vyniká na travnatém svahu a odráží drsnost přírodní krajiny. 

Stejná brutalistická citlivost je patrná i uvnitř.  Stropy a podlahy z pohledového betonu doplňuje dřevěné obložení na stěnách.  V obytných a kuchyňských prostorách je zdobí bílá barva, na chodbě jsou ponechány v přirozeném provedení.

Bílá barva je typická také pro stěny ložnice a kruhová nádvoří s bílými obklady a oblázky, což výrazně zvyšuje množství denního světla, které  vstupuje do místností. Klášterní strohost vnitřního designu, podpořená minimalistickou estetikou, doplněná skrytým úložným prostorem, který je hladce integrován do struktury budovy, odráží nádhernou prázdnotu okolní krajiny a zároveň dodává domu kontemplativní prostředí.

Fotogalerie
31 fotografií