I sedací soupravy se dají koupit z pohodlí domova na některém z e-shopů, bez toho aniž byste si na ně sáhli nebo je viděli. Jak si koupit sedačku, aby do našeho interiéru seděla tvarem, velikostí i barvou a byla pohodlná?

Rohovou sedačku nebo rovnou?

Prvním kritériem je velikost obýváku. Pokud je veliký, můžete si klidně pořídit majestátní rohovou sedačku nebo sedačku do U. Do menších obýváků sedí spíše rovné sedačky, ke kterým přidáte několik menších křesel či taburetů. Celou místnost si ale změřte a nakreslete, snáz se vám potom bude vybírat tvar i umístění sedačky.

Sedací set Otto
Autor: JENA NÁBYTEK

Kombinací rovné sedačky a křesla šetříte prostor. Sedací set Otto, JENA NÁBYTEK

Barvy musí být vyvážené

Nezapomínejte, že méně je někdy více. Výrazně barevné sedačky jsou sice krásné, ale mohou vás po čase omrzet. Doporučujeme vsadit na trendy pastelové barvy, nebo bílou, béžovou, hnědou či černou barvu. Oživit obývák pak můžete barevnými doplňky – třeba polštářky, nebo koberečkem.

Protože barvy mohou být na vašem počítači či mobilu zkreslené, doporučujeme vsadit na e-shop, který nabízí zaslání vzorku látky zdarma. Pak budete mít jistotu nejen, jak vypadá barva, ale také, zdali je vám látka příjemná. Samozřejmě, pokud má e-shop prodejnu, můžete si vybranou sedačku dojít i vyzkoušet.

Sedačka Alta
Autor: JENA NÁBYTEK

Trendy zelenou sedačku Alta můžete doplnit třeba zajímavým kobercem. JENA NÁBYTEK

Jaké materiály jsou trendy, kvalitní a cenově dostupné?

Elegantní a přitom cenově dostupné jsou čalouněné sedačky, které jsou příjemné na pohled i na dotyk a dají si pořídit prakticky v jakémkoliv vzoru, barvě i materiálu. Trendy jsou například hebké látky připomínající plyš, nepromokavé a odolné proti nečistotám.

Originální kousky z eko kůže

Pokud patříte mezi milovníky kožených sedaček, ale chcete ušetřit, vyzkoušejte alternativu, sedačku z eko kůže.  Vyrábí se nanesením vrstvy polyuretanu na bavlněný základ a kůži se spolehlivě vyrovná jak kvalitou, tak vzhledem. Od pravé kůže ji nerozeznáte.

Pokud hledáte něco originálního, vsaďte na kombinaci materiálů, například eko-kůže s látkou. Látková je většinou sedací část, zbytek je z eko-kůže.  Výsledkem je neotřelá, přepychová sedačka, hebká na dotek.

Sedačka Enro
Autor: JENA NÁBYTEK

K rozkládací sedačce Enro si můžete nechat zaslat vzorek látky zdarma. JENA NÁBYTEK

A pak už se jen pohodlně usadit

Pokud už jste rozhodnutí, která sedačka bude zdobit váš obývák, můžete jí objednat.  V momentě, kdy vám přijde domů, zkontrolujte, zdali se při přepravě nepoškodila a vypadá tak, jak jste si představovali. A pak už si jen užívejte pohodlné posezení na nové sedačce!