Novomanželé Kris a Ali chtěli vytvořit místo, které by mohli sdílet s rodinou a přáteli. K dispozici měli parcelu na pobřeží Vancouveru. Splnit sen jim pomohli tvůrci z architektonického ateliéru Trim Studio.

Manželé měli poměrně jednoduché požadavky na design. Chtěli obývací pokoj, kuchyň, kamna na dřevo, koupelnu, ložnici, terasu, venkovní sprchu a místo pro ukládání.

Největší výzvou pro architekty byla velikost budovy. Stavba kvůli místním stavebním předpisům nesměla přesáhnout 100 čtverečních stop (30,5 m2) a být vyšší než 16 stop (necelých 5 metrů).

Architekti situovali přední část budovy směrem na severovýchod a instalovali velkorysé posuvné dveře ze skla, které dosahují až ke stropu. Nad vchod umístili velká okna. Zasklení nabízí neuvěřitelný výhled na úžinu Gruzie i na centrum Vancouveru.

Interiér domku Galiano 100 působí navzdory velikosti velmi vzdušně. Bílé obložení příjemně kontrastuje s přírodním dřevem. Světlá neutrální barevná paleta je zvýrazněna černými skříňkami v kuchyňském koutu a tmavým lemováním. Díky zvolenému barevnému řešení a přirozenému světlu prostor vypadá mnohem větší, než ve skutečnosti je.

Ložnice je podkrovní a koupelna je skrytá pod schody. Veškeré osvětlení je umístěno do stropu.

Tři strany domu obklopuje dřevěná veranda s venkovní sprchou a grilem. Za předními schody je sekundární terasa, která je ideální pro odpočinek s vířivkou a židlemi pro maximální relaxaci.

Fotogalerie
9 fotografií