Velkorysý byt se nachází hned vedle starého přístaviště Bermondsey v Londýně. Rekonstrukce se ujal britský ateliér Inside Out. Cílem architektů bylo vnést do prostoru původní průmyslové kouzlo a přepracovat plán tak, aby vznikl flexibilní interiér naplněný přirozeným světlem.

Historický sklad se změnil v příjemný loft

Původní dřevěné trámy nechali vystavené a obnažené cihlové zdivo prakticky nedotčené. Když potřebovali rozvést elektřinu a zabudovat umělé osvětlení, raději postavili nové ocelové boxy a příčky. Stávající litinové sloupy zůstaly ve středu hlavního obytného prostoru a pomáhají rozdělit funkce místností směrem nahoru. Lesklé betonové podlahy fungují jako odrazka, ve které se odráží světlo do prostoru.

Ložnice jsou ukryty za přepážkou v obývacím pokoji.

Fotogalerie
11 fotografií