Tepelná čerpadla jsou výhodnější, než si myslíte

Ti, kdo si již tepelné čerpadlo pořídili, si ho nemůžou vynachválit. Ano, počáteční investice je sice větší, ale provozní náklady se výrazně sníží a peníze se po několika letech vrátí. 

- Pohodlnější, čistější a ekologičtější vytápění než dřevem a uhlím
- Nižší provozní náklady
- Úspora při ohřevu vody
- Výhodnější sazba na elektřinu pro celý dům či byt
- Bezpečnější, nemusíte se bát požáru nebo úniku zemního plynu
- Na tepelná čerpadla lze využít dotace ve výši až 127,5 tis. Kč, což je až 80 % nákladů

Při pořizování tepelného čerpadla je možné zkombinovat kotlíkovou dotaci s programem Nová zelená úsporám. Díky tomu lze získat na pořízení tepelného čerpadla dalších až 20 tisíc korun.

Pro koho je tepelné čerpadlo vhodné?

Pro všechny! Můžete ho využít v novostavbě i ve starších domech. V novostavbách je vhodné kombinovat tepelné čerpadlo s podlahovým vytápěním či nízkoteplotními radiátory. Dají se použít i ve staré zástavbě a lze je použít i pro vytápění bytových domů. 

 „Ideální je tepelné čerpadlo, které můžete napojit na stávající otopnou soustavu a nemusíte měnit radiátory. K tomu jsou ideální vysokoteplotní tepelná čerpadla a hybridní tepelná čerpadla, která umí bez záložního elektrického zdroje ohřát vodu až na 80 °C,” doporučuje Vladimír Macháček ze společnosti Daikin.

Tepelné čerpadlo Daikin Altherma: V zimě zahřeje, v létě ochladí

Pokud jde o vytápění, jsou vlajkovou lodí společnosti Daikin tepelná čerpadla Daikin Altherma. Čerpadlo, jehož topný výkon je garantován až do -25 °C, v zimě zajistí příjemné teplo, zatímco během horkého léta zastoupí klimatizaci.

Nevíte, jaké tepelné čerpadlo by pro vás bylo nejlepší?

Poraďte se s odborníky na domácí klima (Daikin Home Comfort Expert) a navštivte jejich specializované showroomy. Nejnovější showroom v Praze Libni je postavený jako reálný byt či dům, takže vás provede přes venkovní terasu, obývací pokoj do ložnice a technické místnosti a vy si přímo na místě můžete vyzkoušet všechny možnosti, které produkty Daikin nabízí. Společnost poskytuje špičkový záruční a pozáruční servis, a protože svým produktům věří, dává na čerpadla záruku dokonce 7 let!