Dům se nachází v obci Satkhol ve výšce 2000 metrů nad mořem na terasovitém pozemku, ze kterého se nabízí panoramatický výhled na nejvyšší pohoří světa. Projekt navrhl ateliér Matra Architects z New Delhi.

Design střechy odkazuje na vrcholky hor a tvar typický pro tradiční zemědělská obydlí. Střešní konstrukce je opatřena špičatým vrcholem se světlíky, které umožňují dennímu světlu proudit do otevřeného interiéru.

Budova je umístěna na nejnižší z teras, aby se minimalizoval vizuální vliv na okolní prostředí. Vzniká tak i intimnější pocit spojení s přilehlým lesem. Interiér je uspořádán na třech odlišných úrovních. Všechny jsou uloženy v zavěšené obálce, takže nebylo nutné použít podpěrné stěny.

Základní konstrukci zajišťují čtyři dřevěné rámy z lepených prken upevněných ocelovými tyčemi. Tyto 14,5 m dlouhé rámy jsou viditelné uvnitř obytného prostoru. Konstrukce umožnila prosklení kolem obývacího pokoje na úrovni podlahy, rámování pohledů na sousední sady a město Almora.

Prosklený pás vede podél vrcholu kamenného soklu, který se rozprostírá kolem základny budovy. Kámen i dřevo použité pro dřevěné obklady pocházejí z lokálních zdrojů.

Dřevěné stěny jsou perforovány čtvercovými okny, která rámují výhledy na hory, lesy a nebe. Vstup do budovy se otevírá do kuchyně na nejvyšší ze tří úrovní, které jsou navzájem propojeny krátkými kamennými schody.

Z kuchyně se nabízí výhled do obývacího pokoje a jídelního koutu s dvojitou výškou. Lemován je stěnou oddělující společenský prostor od dvou ložnic. Další dvě ložnice se nachází v mezipatře.

Fotogalerie
5 fotografií