Stavba je usazena mezi dvěma velkými kupami zeminy a klene se nad lesem. Základní struktura domu je z lepeného dřeva. Na obou stranách domu se nacházejí nosníky položené přes údolí, které jsou ukotveny v betonovém podloží. Dřevěná podlaha je položena mezi nosníky. Má tvar lichoběžníku a klene se nad roklinou. Stěny a stop dlouhého rovného domu, který měří 230 m2,  jsou z cedrového dřeva. Vnitřní obklady, podlahy a strop jsou z místního javoru.

Moderní dům ze dřeva levituje nad zalesněnou roklí
Autor: A-Frame Studio

“Stavbu jsme umístili mezi dva vzrostlé javory v nejpříkřejší části rokle, hmota domu díky tomu má minimální dopad na parcelu. Linie domu je dlouhá 38 metrů a zdůrazňuje okolní terén,” uvádí autoři návrhu.

Jedna část fasády je skoro celé prosklená, otevírá se balkón, který nabízí pohled na jezero. Skleněná plocha vyplňuje také mezeru mezi podlahou a stopem, takže obyvatelé mají krásný výhled do okolních lesů. Uvnitř domu se nachází otevřená kuchyně a minimalisticky zařízená společenská místnost s krbem. Úložné prostory a skříňky jsou ze dřeva a příjemně dotváří minimalistické pojetí domu.

Fotogalerie
9 fotografií