Lyžařská bouda měla nejlepší léta dávno za sebou a zoufale potřebovala rekonstrukci. Majitelé se proto obrátili na architektku Jane Hope, aby jim pomohla najít pro chatu nový moderní vzhled.

Architektka při navrhování vycházela především z velkého množství oken, ze kterých se nabízejí zajímavé výhledy do krajiny. V létě chatu obklopuje bujná zeleň, v zimě čerstvý bílý sníh.

Původní stav domu

Hlavní obytný prostor byl navržen jako otevřený koncept pro velká rodinná setkání. Vysoké stropy a stěny jsou obloženy dřevem natřeným na bílo. Doplňují je velké  dlaždice, které pokrývají podlahu od hlavního vchodu až po zadní výstup na terasu.

Klasické zábradlí na schodech nahradily skleněné tabule. Transparentní řešení pomáhá schodiště odlehčit a vnáší do interiéru více přirozeného světla. To ještě umocňují světlé zemité barvy. Převládá zde bílá, šedá a několik druhů dřeva.

Fotogalerie
17 fotografií