Výrazné či nenápadné

Přestože se bavíme jen o bílých dveřích, nabídka jejich variací je opravdu široká. Mohou být vyrobeny z různých materiálů a mít mnoho podob. U SAPELI, jedničky na trhu interiérových dveří a zárubní, Najdeme dveře lakované, stříkané, dýhované či laminované, v lesku či matu, hladké i s drážkami, plné i prosklené. Variací je nespočet. Základem je znát, jaký dojem by dveře v interiéru měly vytvářet a ve které místnosti budou umístěny.

DOMINO FINAL
Autor: SAPELI

Málokdo by očekával, že bílé dveře mohou být hlavním vizuálním prvkem interiéru. Bude tomu tak v případě, kdy je umístíme na stěnu v sytém odstínu. Pokud k tomu ještě zvolíme dveře s výraznějšími designovými prvky jako třeba drážky nebo dveře atypicky vysoké, v místnosti opravdu vyniknou.

Stejně tak lze bílé dveře opticky schovat do světlé stěny či upozadit je v kombinaci s bílým nábytkem. Přispějí k tomu tzv. bezfalcové provedení, které opticky schová panty, stejně jako skryté zárubně. Dveře jsou tak v jedné linii se zdí bez výstupků, díky možnostem výroby lze sladit odstín dveří dokonce i s výmalbou.

ELEGANT FINAL
Autor: SAPELI

Kombinujte detaily

Možné je i propojení dveří s ostatními ozdobnými prvky interiéru pro získání jednotného dojmu. Těmi mohou být kovové proužky ve stříbrném či černém provedení, které budou plynule navazovat na linky v omítce nebo detail tapety. Další možností jsou gravírované linky v prosklené výplni, které lze aplikovat například i do skleněného obložení kuchyňské linky. V sortimentu českého výrobce dveří a zárubní SAPELI najdete jak moderní designové dveře pro milovníky netradičních materiálů a jedinečných detailů, tak i tradiční pro všechny vyznavače romantického, retro či rustikálního stylu.

Jak je to s údržbou bílých dveří?

Snadnost údržby se odvíjí od zvoleného materiálu. „Foliované dveře jsou sice nejlevnější, ale také méně odolné, do dýhy naopak investujete více, je velmi pevná, ale zaslouží si péči. Na údržbu jsou nejvhodnější CPL laminátové dveře, v případě bílé barvy můžu doporučit novinku – dveře v bílé EKO barvě. Tato barva je aplikovaná tzv. navalováním, doplňuje dosavadní ručně stříkanou barvu a má mnoho výhod. Povrch dveří je dokonale hladký a odolný, barva je totiž nanášená v šesti vrstvách a je vytvrzena pomocí UV paprsků, mechanickému poškození, ale také se snadno čistí běžnými čisticími prostředky dveře tak nejen odolají a zajistí vám dlouholetou barevnou stálost,“ uvádí Petr Klíma, produktový specialista SAPELI.

Tip pro vás: bílé interiérové dveře EKO nyní u SAPELI pořídíte se slevou 16 %.