Zadáte-li si přípravu individuální projektové dokumentace u projektanta, bude velmi pravděpodobně cena jeho služeb podstatnou položkou v rozpočtu na stavbu domu. Pokud se ale najdete v některém z typových řešení domů, můžete získat projektovou dokumentaci zcela zdarma! Navíc si usnadníte rozhodování.

Typová řešení rodinných domů nabízí Dům jedním tahem (DJT).  V jejich katalogu si můžete vybrat z 25 úsporných domů a 8 nízkoenergetických a pasivních domů.  Pokud si objednáte hrubou stavbu, nebo dům k dokončení, získáte typový projekt včetně řemesel, v rozsahu pro stavební povolení zcela zdarma.

Typové projekty DJT odráží nejčastější požadavky zákazníků. Jak se vyvíjí trendy v bydlení, mění se i typové projekty. K poslední aktualizaci došlo v polovině letošního roku. Ta přinesla 3 zcela nové  domy a u dvou stávajících domů došlo k významné úpravě dispozice.

Dům APOLLON
Autor: Lias Vintířov

„Zákazníci jsou s našimi typovými projekty spokojeni. Na trhu najdete stovky typových projektů rodinných domů, které nikdy nebyly postaveny a nemají dořešené detaily, což může představovat problémy už při ohlášení stavby, během výstavby i po obydlení domu. Naše domy od začátku působení DJT připravujeme se zákazníky a troufnu si říct, že jsme je dovedli k dokonalosti. Proto značná část našich zákazníků nepotřebuje v typovém projektu provádět žádné úpravy. Pokud ale přeci jen narazí na něco, co by chtěli v projektu změnit, postarají se o to naši projektanti. Tyto úpravy už jsou sice zpoplatněné, nicméně zpravidla představují jen zlomek ceny individuálního projektu domu. K nejčastějším úpravám typového projektu patří posunutí oken, příček, zrcadlové otočení dispozice domu nebo přístavba garáže. “ Říká Roman Ullmann, vedoucí prodeje Dům jedním tahem.

Výhody montovaných typových domů DJT

Montované Domy jedním tahem jsou vyrobené z pevného keramického materiálu (LiaporBetonu). Jednotlivé dílce se pečlivě připravují ve výrobě a na stavbě se už jen smontují. Napadne-li vás podobnost s dřevostavbami, pak vězte, že je jen v rychlosti výstavby. Díky keramickému materiálu garantují  Domy jedním tahem (DJT) odolnost, dlouhověkost a příjemné vnitřní klima podobně jako cihlové domy. Keramické dílce mají navíc výborné tepelné i akustické izolační vlastnosti. Technologie výstavby také zahrnuje minimum mokrých procesů, takže do domu se lze nastěhovat okamžitě po jeho dokončení.

Dům KAIROS
Autor: Lias Vintířov

Stavba Domu jedním tahem

Realizace hrubé stavby patrového domu trvá (na připravené základové desce) pouhé 4 dny. U přízemních domů jsou to jen 2 dny.

    • 1. den: montáž stěn v přízemí, montáž dílců polostropu a schodiště, zalití styků
    • 2. den: odšalování spár a začištění, dokončení pokládky vrchní výztuže, zašalování schodů a otvorů, betonáž stropu
      – poté následuje technologická přestávka (7-14 dnů dle klimatických podmínek), aby mohl strop vytuhnout.
    • 3. den: montáž stěn 2.NP, zašalování svislých a vodorovných spár + zabetonování
    • 4. den: ukončení výstavby hrubé stavby, odstranění stojek, předání staveniště.

Video
Video se připravuje ...

Stavba montovaného rodinného domu Dům jedním tahem Dům jedním tahem

Po dokončení hrubé stavby lze stavbu převzít a pokračovat v jejím dokončení svépomocí, nebo pokračovat s DJT až do fáze domu k dokončení, která netrvá déle než 2 měsíce. Zahrnuje montáž krovu a pokládku střešní krytiny včetně doplňků s okapovým systémem Bramac a osazení oken a vchodových dveří.  Dostavba Domu jedním tahem je mnohem snazší, než u jiných stavebních systémů:

 

  • Do dílců jsou již ve výrobě zabudovány krabičky a vytrubkování pro elektroinstalaci a prostupy a drážky pro rozvody vody a plynu. Rozvedení sítí po domě je tak mnohem rychlejší a jednodušší. Ani případné dodatečné úpravy rozvodů nepředstavují problém díky snadné opracovatelnosti keramického betonu.
  • Dílce jsou z výroby také hladké, a proto lze místo omítek použít jen tenkovrstvou sádrovou stěrku nebo sádrovou omítku, což přináší značnou finanční úsporu oproti zděným konstrukcím.

Dům lze dokončit do 6 měsíců od zahájení výstavby. Díky minimu mokrých procesů stavba nepotřebuje „vymrznout“ přes zimu a je ihned po dokončení připravena k nastěhování.

Další informace najdete na webu www.dumjednimtahem.cz.