Podnikavá dvojice pro svůj obchod Knowhow navrhla a svépomocí postavila geometrickou mikro přístavbu, která slouží jako samostatná kancelář pro jejich obchod se dřevem. Projekt pojali jako výzvu, která jim umožnila představit jejich tvůrčí schopnosti.

S ohledem na nové konstrukční metody navrhli Lighthouse tak, aby mohl být postaven jako kus nábytku. Experimentování přitom bylo klíčové.

Plocha fasády a dveře bez pravého úhlu přispívají k dynamickému vzhledu stavby. Stěny jsou vyrobeny z lehkých prefabrikovaných panelů, které byly sestaveny přímo na místě. Střešní okno je naopak inspirováno tradiční stavbou lodí.

Interiér stavby působí velmi vzdušně a kompaktně, ačkoli se může pochlubit plochou jen 47 m2. Napomáhá tomu fakt, že okno a dveře propouští do interiéru velké množství přirozeného světla.

Díky malé výměře nemusí být kabina postavena na tradičním podkladu, ale stojí na průmyslových kolečkách, která umožňují pohyb konstrukce v případě potřeby.

Interiér stavby pokrývají lehké dřevěné panely, podlahy jsou ze dřeva v teplejším odstínu. Vzdálený konec kabiny je vybaven vestavěnou skříní. Po celém vnitřním obvodu stavby vede šikmá plocha, která slouží jako stůl.

Fotogalerie
9 fotografií