Krásným příkladem je domov, který pro sebe ve Washingtonu vytvořila designérka Michelle de la Vega. Mladá žena se popisuje jako multidisciplinární umělkyni, návrhářku, svářečku, ale ne architektu. Neměla tušení, že by se v této oblasti mohla proslavit.

Všechno začalo, když se rozhodla přeměnit špinavou starou garáž o velikosti 76 m2 na útulný dům pro sebe a kočku. Důvod byl prostý, potřebovala pronajmout svůj dům a hledala místo, kde by mohla bydlet.

Nový domov nejen navrhla, ale také realizovala. Střechu původní stavby zvedla o 1,2 metru, aby získala prostor pro ložnici v horní části budovy. Malou funkční kuchyni umístila k jedné ze stěn a k domku přidala malou přístavbu, kde je nyní koupelna. Interiér pojala v industriálním stylu.

Video
Video se připravuje ...

Designérka proměnila starou garáž v úžasné malé bydlení youtube.com

Protože umí pracovat s kovem, úchyty, háčky a osvětlení vyrobila sama. Další vybavení, včetně žebříku do podkroví, skladovacích skříní a zásobníků na dříví, zachránila a renovovala. Zbytek domu vybavila recyklovaným nábytkem a dekoracemi z druhé ruky, takže je skvělou inspirací pro ty, co si nemohou z finančních důvodů dovolit luxusní bydlení.

Fotogalerie
14 fotografií