Do ložnice vybírejte svítidlo se zakrytým světelným zdrojem, které poskytuje nepřímé světlo a nesvítí vám přímo do očí, i když zrovna ležíte v posteli. Více na: https://abecedazahrady.dama.cz/clanek/stropni-svitidla-podivejte-se-jake-lustry-a-lampy-jsou-trendy Stropní svítidla jsou nejen hlavním zdrojem světla, ale také důležitou součástí celého interiéru. Pokud jsou vhodně zvolená, mohou zajímavě doplnit jeho styl. Jaké svítidlo ale vybrat, když je nabídka prodejců tak široká?

V první řadě se nikdy nenechte unést líbivým designem. Lustr, který vás v obchodě nadchne, může u vás v obýváku vypadat hrozně. Výrazné svítidlo se stane dominantou místnosti a co teprve, když se rozsvítí. Při výběru se proto řiďte stylem, ve kterém máte pokoj vybavený, rozmístěním nábytku, i tím, k čemu bude konkrétní svítidlo sloužit. Každá místnost navíc klade jiné požadavky na vydatnost zdroje i jeho umístění.

Jiný typ budete potřebovat do místnosti s vysokými stropy, kam se hodí třeba nepřehlédnutelný závěsný lustr, do malého panelákového obývku naopak zvolte raději svítidlo přisazené. Do kuchyně budete potřebovat hlavní svítidla dvě. Jedno závěsné nad jídelní stůl, to by mělo být ve výšce maximálně šedesáti centimetrů nad deskou stolu,  Více na: https://abecedazahrady.dama.cz/clanek/stropni-svitidla-podivejte-se-jake-lustry-a-lampy-jsou-trendydruhé pak bude sloužit pro osvětlení celé místnosti.

Do ložnice vybírejte svítidlo se zakrytým světelným zdrojem, které poskytuje nepřímé světlo a nesvítí vám přímo do očí, i když zrovna ležíte v posteli. Více na: https://abecedazahrady.dama.cz/clanek/stropni-svitidla-podivejte-se-jake-lustry-a-lampy-jsou-trendy Výhodou je možnost plynulé regulace intenzity. Zajímavou variantou do kterékoliv místnosti jsou bodová svítidla. Jejich praktická konstrukce vám umožní volně měnit směr i intenzitu světla.Více na: https://abecedazahrady.dama.cz/clanek/stropni-svitidla-podivejte-se-jake-lustry-a-lampy-jsou-trendy

Vybrali jsme pro vás třicet moderních stropních svítidel v různých stylech. Přesvědčte se, že trendy osvětlení nemusí být drahé!

Fotogalerie
30 fotografií