Ačkoli z ulice dům působí nepřístupně, mezi zdmi obloženými pláty korodované oceli se ukrývají velkorysé vzdušné prostory zalité spoustou světla. Důvodem je velký světlík ve stropě a chybějící část horního podlaží. Dům tak funguje jako velká světelná šachta.

Nezvyklý příbytek nabízí plochu skoro 150 m2 a je větší, než se může zdát při pohledu z ulice. Většina objemu stavby je totiž zasunuta pod viktoriánský železniční most z 19. století. Budova je s ním doslova srostlá - oblouk mostu tvoří strop obývacího pokoje. Projíždějící vlaky přitom obyvatele nijak neruší. Před hlukem je důsledně chrání izolace a ocelová skořepina domu.

Srdcem celého interiéru je přízemí, kde se nachází kuchyň, společenská místnost a jídelna. Napravo od kuchyně je dětský pokoj, nalevo je koupelna.

Horní podlaží má podobu galerie. Je zde situována druhá koupelna, která je umístěna přímo nad spodní. Nad dětským pokojem je situována ložnice rodičů. Vedle ní se po schodech vystupuje do světlem zalité pracovny, která může sloužit také jako umělecký ateliér.

Fotogalerie
75 fotografií