Starou budovu z černého dřeva architekti změnili na moderní prostor, který slouží jako studio pro spisovatele, pokoj pro hosty, dětská herna a zázemí pro divadlo. Zatímco přízemí kůlny o rozměrech 30 m2 se stále využívá ke skladování zahradnických nástrojů, za mosazným poklopem ve stropě se ukrývá zcela jiný svět.

Světlý moderní interiér může plnit hned několik funkcí. Majitelé ho využívají především jako pracovnu, ale může sloužit také jako ubytování pro hosty nebo herna.

"Ve třicátých letech si spousta lidí nemohla dovolit ani garáž. A tak si stavěli vlastní kůlny, aby měli kam ukládat dřevo. Chovali v nich králíky nebo prali prádlo, které pak sušili v podkroví," vysvětlují autoři přestavby.

Interiér zahradního domku je velmi jednoduchý. Stěny a strop jsou obloženy šedým jedlovým dřevem, podlaha je z přírodního dřeva bez úpravy. Prostor osvětluje bodové světlo, které vytváří příjemnou hřejivou atmosféru dokonce i v mrazivém zimním období, kdy se nevyhřívaný pokoj používá k ochlazení po sauně.

Fotogalerie
7 fotografií