Právě zvukově izolační vlastnosti zdiva jsou jedním ze základních faktorů, které kvalitu bydlení ovlivňují, a to znatelně! Venkovní hluk vás může potrápit, ať už se rozhodnete bydlet na vesnici či ve městě. A tak máte dvě možnosti, buď spát se špunty v uších a smířit se s tím, že si doma neodpočinete, nebo si vybrat takový stavební materiál pro řešení stěn a příček, který zaručí pohodlí a ochranu před hlukem.

Obávaný hluk nechte přede dveřmi!

Společnost Wienerberger dodává na trh inovativní akustické cihly Porotherm AKU Profi, které byly speciálně vyvinuty za účelem zajištění akustického komfortu v rodinném domě či v jednotlivých místnostech, a to v rámci bytové jednotky. Ty byly navíc oceněny Zlatou medailí Stavebních veletrhů Brno 2018, coby inovativní materiál.

Autor: Wienerberger

Mimo odrazu či přímo pohlcení zvuku, vynikají tyto akustické cihly i vysokou pevností a bezkonkurenčními tepelně akumulačními a izolačními vlastnosti:

• Lepší akustika o 5 až 7 dB
• Snížení hluku o více než 50 %
• Posílení stability a tím i bezpečnosti domu
• Vyšší tepelná kapacita o 20 %.
• rychlost zdění, ta představuje až 25 % úsporu času, díky zdění na tenkovrstvou maltu (oproti maltě obyčejné)

V neposlední řadě je třeba vyzdvihnout cenovou výhodnost oproti nebroušeným akustickým cihlám, která představuje až 5 %, díky menší pracnosti zdění (ceny Porotherm AKU Profi zahrnují i tenkovrstvou maltu pro zdění).

Zvýšené požadavky na zvukovou izolaci? Splněny!

Pro rodinný dům si každý může vybrat tu pravou akustickou broušenou cihlu, na výběr je mnoho variant - Porotherm 30 AKU Z Profi, Porotherm 25 AKU Z Profi, Porotherm 19 AKU Profi či Porotherm 11,5 AKU Profi. V rodině akustických cihel je pro letošní jaro cihla Porotherm 19 AKU Profi Dryfix, která je vhodná zejména jako dvojitá stěna pro řadové domy a dvojdomy.

Postavte si domov z akustických cihel Porotherm AKU Profi a odpočívejte či relaxujte bez jakýchkoliv omezení!

Více informací na www.wienerberger.cz

Autor: Wienerberger