Hlavní postavou je mladá Američanka, která se na svých prázdninách v italské Veroně přidá ke skupině dobrovolníků, jejichž úkolem je odpovídat na dopisy týkající se lásky a podobných potíží. Jeden z dopisů je více než padesát let starý a odpověď, kterou hlavní hrdinka napíše odesílatelce, změní oběma ženám životy a přivede do nich dlouho hledanou pravou lásku.

Dopisy pro Julii
Autor: hce.cz

Hezky od začátku, hlavní hrdinka Sophie jede na dovolenou se svým přítelem Victorem do italského městečka Verona. Zasvěcenci Shakespeara nyní asi zpozorněli. Verona je totiž to místo, které bylo svědkem tragické lásky Romea a Julie. Dokonce je ve filmu představena i Juliina zeď, poutní místo, na kterém se italské ženy se zlomeným srdcem svěřují pomocí dopisů se svými zhrzenými city. Toto místo Sophii doslova vezme za srdce. Seznámí se tak se skupinkou dobrovolnic, které už po mnoho let podle tradice na zmíněné dopisy odpovídají Juliiným jménem a utěšují jejich autorky.

Dopisy pro Julii
Autor: hce.cz

Právě Sophie se shodou náhod podaří objevit dopis starý padesát let. Zvědavost jí nedá, dopis otevře a dokonce na něj odpoví. Po nějakém čase jí napíše sedmdesátiletá pisatelka tohoto dopisu Claire. Osobně Sophii navštíví i se svým vnukem a chce po ní, aby jí pomohla najít dávno ztracenou lásku.

Film je tak plný romantických dialogů a tvůrci snímek osladili i místem, kde se hlavní děj odehrává a to městem Verona. V kině si raději dejte místo sladkého popcornu ten slaný, abyste si ten život moc nepřesladili. Film se tak točí kolem toho samého klišé, tedy lásky. No ale co byste taky čekali od romantického filmu, že?

Dopisy pro Julii
Autor: hce.cz

Amanda Seyfried předvádí svůj běžný standard, na který jsme si zvykli z filmu Mama Mia nebo Milý Johne, kde však zahrála přeci jen o trochu procítěnější výkon. Příjemným překvapením je určitě herec Gael García Bernal v roli Victora, který je charismatický a sympatický. Má slibně rozjetou kariéru šéfkuchaře ve vlastní restauraci. V Bernalově podání je tento mladík plný života a temperamentu, představuje tak ideálního partnera.

Jeho jedinou chybou je, že pro svou zálibu v gastronomii nevěnuje své nastávající snoubence Sophii tolik času, kolik by si zasloužila. Tak začne Sophie flirtovat s celkem nudným Claiřiným vnukem, kterého hraje naprosto mdlý Christopher Egan, který do filmu moc nezapadá. Claire si zahrála oscarová herečka Vanessa Redgrave (Pokání). Její výkon je sice seriózní, ale nijak převratný.

Dopisy pro Julii
Autor: hce.cz
Film má sice pořádný příběh, ale stále mu chybí nějaký dramatický prvek. Všichni si totiž dokážou domyslet konec snímku a to není dobře. Divák by měl zůstat stále na pochybách. Ve filmu se ale občas zasmějete a konečná scéna odkazující na příběh Rome a Julie vás jistě potěší. Dopisy pro Julii jsou tak klasickou letní romancí. Premiéra v českých kinech je 8.7.