Přesvědčí se o tom i hlavní hrdina americké satirické komedie Dostaň ho tam režiséra Nicholase Stollera, která 5. srpna zamíří do českých kin. Novinka jednoho z nejúspěšnějších komediálních producentů Judda Apatowa sklízí obecně skvělé kritiky, i když ve druhé půli prý ztrácí trochu dech.

Snaživý zaměstnanec jednoho hudebního vydavatelství Aaron Green (Jonah Hill) dostane nápad, jak oživit prosperitu upadajícího podniku. Přesvědčí svého šéfa (Sean "Diddy" Combs), aby ve slavném klubu v Los Angeles uspořádali vzpomínkový koncert svého oblíbence, britského excentrického rockera Alduse Snowa (Russell Brand).

Ukázky z filmu Dostaň ho tam
Autor: bontonfilm.cz

Jenže Snow se zrovna nachází v kritické životní fázi a strach z konce umělecké kariéry zahání drogami, alkoholem a jednorázovými "bokovkami". Ze zdánlivě jednoduchého úkolu se stane noční můra, když musí Aaaron po boku Snowa vymetat luxusní londýnské noční kluby a při divoké noční jízdě čelit ze strany svého oblíbeného idolu neustálým urážkám a ponižování.

Přestože se bouřlivý rockerský život zodpovědnému a poněkud uťáplému Aaronovi zpočátku líbí, nakonec pozná i odvrácenou stranu slávy. Šibeniční termín se mu sice nakonec podaří splnit, ke spokojenosti má ale daleko. Jen s velkými potížemi se mu totiž podaří napravit vztah s přítelkyní, který jeho výlet do Londýna, New Yorku a Las Vegas vážně ohrozil.

Ukázky z filmu Dostaň ho tam
Autor: bontonfilm.cz

Zajímavostí je i účast řady skutečných hudebních hvězd, jako jsou zpěvačky Pink a Christina Aguilerová nebo bubeník Metalliky Lars Ulrich, kteří ve snímku hrají sami sebe.

Recenze v anglicky psaných médiích jsou vesměs velmi pochvalné. Za úspěchem Dostaň ho tam stojí podle nich výborný scénář a skvělé výkony obou hlavních hrdinů. Shodli se, že je to jedna z nejzábavnějších komedií letošního roku a v celkovém hodnocení proto od nich získala 73 procent. Jedna z mála výtek směřuje na slabší druhou polovinu filmu, kdy dosavadní zběsilé tempo začne poněkud ochabovat.

Ukázky z filmu Dostaň ho tam
Autor: bontonfilm.cz

Také čeští recenzenti jsou nadšení. Snímek je prý "obrovským útokem na divákovu bránici a žaludek" se spoustou vtipných momentů. Do zlatého fondu filmových hlášek prý určitě vejde hlazení chlupaté stěny jako nejúčinnější prostředek na uklidnění hysterických výlevů. Pochvalu si podle nich jednoznačně zaslouží i P. Diddy v roli drsného šéfa nahrávací společnosti.