Zdravotní bratr Greg Jebal (Ben Stiller) to nemá se svým tchánem Jackem Byrnesem (Robert De Niro) jednoduché. V prvním filmu celé série musel tomuto bývalém agentovi a nesmlouvavému patriarchovi rodiny dokázat, že je tím správným mužem pro Jackovu milovanou dceru. V pokračování nazvaném Jeho fotr, to je lotr! zase doufal, že bez úhony přežije setkání svých poněkud výstředních rodičů s konzervativními Byrnesovými.

Ukázky z filmu Fotři jsou lotři
Autor: Bontonfilm.cz

Nyní ho čeká další zkouška v podobě nečekané návštěvy Jacka a jeho ženy v jeho domě. Situaci mu komplikuje fakt, že pro zlepšení finanční situace své rodiny, která se rozrostla o dvojčata Samanthu a Henryho, na sobě na černo testuje léky. Navíc musí odolávat nadbíhání svůdné zástupkyně farmaceutické firmy (Jessica Alba), což neunikne pozornosti podezřívavého tchána. Zatěžkávací zkoušce je podroben i jeho vztah k manželce Pam (Teri Polo), jíž se pro změnu začne dvořit bývalý přítel a velký favorit jejího otce Kevin (Owen Wilson).

Ukázky z filmu Fotři jsou lotři
Autor: Bontonfilm.cz

Velkolepé oslavy pátých narozenin malých Jebalů chce proto Greg využít, aby celému světu, a zvláště pak Jackovi, dokázal, že on je tou pravou hlavou rodiny. Jenže prostředky, které pro to zvolí, vytvoří řetězec bláznivých situací, jež jeho autoritu rozhodně neposílí.

Ukázky z filmu Fotři jsou lotři
Autor: Bontonfilm.cz

Ve snímku se vedle Alby a Wilsona nově představí i Laura Dern a Harvey Keitel. Roli Gregových rodičů si opět zopakovala hvězdná herecká dvojice Dustin Hoffman a Barbara Streisand. Režiséra předchozích dvou filmů rodinné kroniky Jaye Roache však tentokráte vystřídal Paul Weitz, známý například populární teenagerovskou komedií Prci, prci, prcičky nebo snímkem Jak na věc.