Server Blesk.cz vám přinese nejen online zpravodajství ze samotného vysílání Oscarů, ale i tradiční "Red Carpet" tedy červený koberec, kde se každý rok filmové hvězdy promenádují v nádherných róbách věhlasných návrhářů.

Zvítězí 3D pohádka Hugo nebo černobílý němý film Umělec? Odnese si svého prvního Oscara herec Brad Pitt (48) nebo George Clooney (50) za nejlepšího herce? Promění herečka Meryl Streep (62) svou už 17. nominaci? Nebo ji porazí favorizovaná Viola Davis? To vše můžete sledovat na serveru Blesk.cz při oscarové noci.

Jaké se očekávají největší duely večera?

The Artist vs. Hugo
Autor: EPA, Reuters

1. Nejlepší snímek

Hugo (Martin Scorsese)

Video
Video se připravuje ...

Trailer: Hugo a jeho velký objev /Youtube/

The Artist (Michel Hazanavicius)

Video
Video se připravuje ...

Trailer: Umělec /Youtube/

Jedenáct nominací "Hugo" proti deseti nominacím "Umělec", a to včetně takových důležitých kategoriích jako je boj o Oscara za nejlepší film a nejlepší režii. Na jedné straně je dokonale propracovaný film z prostředí Hollywoodu a němého černobílého  filmu francouzské výroby. Na straně druhé fantasy 3D pohádka, která se odehrává v zimní Paříži.

Blesk.cz tip: "Umělec" vyhraje v nejvyšší kategorii Oscara za nejlepší film, ale více nominací promění film Hugo od Scorseseho.

2. Nejlepší herec - George Clooney vs. Brad Pitt

George Clooney vs. Brad Pitt
Autor: EPA, Reuters

Oscar za nejlepší mužský herecký výkon letošního roku je bitvou mezi dvěma kamarády. Hollywoodský krasavec Brad Pitt (48) nikdy nezískal Oscara, ale byl nominován už potřetí. Starý mládenec Hollywoodu George Clooney (50) už jednoho Oscara má, ale za vedlejší roli ve snímku Syriana. Tento rok je nominovaný za roli otce dvou dcer, kterým umírá matka v kómatu ve snímku Děti moje. Brad Pitt je nominován za roli ve sportovním dramatu "Moneyball", kde hraje trenéra baseballu.

Blesk.cz tip: Větší šanci na výhru má George Clooney. Je ale dost možné, že Pittovi i Clooneymu vyfoukne cenu Jean Dujardin za roli "němého" umělce ve stejnojmenném filmu.

3. Nejlepší herečka - Meryl Streep vs. Viola Davis

Meryl Streep vs. Viola Davis
Autor: EPA, Reuters

Americká herečka Meryl Streep (62) je oscarovou stálicí a rekordmankou. Letos je nominována po sedmnácté a může vyhrát v pořadí už třetího Oscara a to za roli britské premiérky Margaret Thatcher z filmu "Železná lady". Její největší konkurentkou bude herečka Viola davis, která si zahrála ve snímku Černobílý svět.

Blesk.cz tip: Vyhraje Meryl Streep, která se dokonale ujmula role Thatcher, ve které byla k nepoznání.

Kdo ale opravdu vyhraje, se dozvíte až z oscarového předávání na Blesk.cz v noci z neděle na pondělí. Už od 1 hodiny ranní našim čtenářům zprostředkujeme ONLINE přenos.

Fotogalerie
20 fotografií