Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Kajínkovi promítnou Kajínka ve vězení

/
  • Místo Kajínka dorazil na premiéru jeho dvojník z filmu
    9. srpna 2010 ● 20:50

    Jiří Kajínek, jehož osudy se inspiroval stejnojmenný film řežiséra Jákla, bude mít možnost film shlédnout. Budou ho promítat ve věznici, kde je Kajínek na doživotí uvězněn.

    Tvůrci filmu totiž nabídli karvinské věznici, kde si Kajínek odpykává svůj trest, promítání filmu. Ta na to podle slov svého ředitele přistoupila a za zvláštních bezpečnostních opatření se ho bude moc účastnit i Kajínek. Film o nejslavnějším českém vězni se prý bude promítat z DVD  na televizi v oddělení s dozorem.

    "Už máme stanovený termín, kdy promítání realizujeme. Bude to během několika týdnů," uvedl ředitel věznice Lazar pro idnes.cz. Tvůrci filmu původně chtěli Kajínka i na premiéře filmu, ale to se jim prosadit nepodařilo.

    Kajínek byl odsouzený za dvojnásobnou vraždu a dostal doživotní trest. Jeho případ ze začátku 90. let, ale obklopuje spoustu otazníků a většina české veřejnosti věří v Kajínkovu nevinu. Sám Kajínek žádá vytrvale o obnovení procesu, což ale soudy zamítají. Nový ministr vnitra John však naznačuje, že se bude snažit o znovuotevření jeho případu.

    Fotogalerie
    6 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

ochman: JE NEVINNÝ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(11. 08. 2010 11:13)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy