Kvůli trháku Kajínek dokonce musela některá kina rušit jiná představení a nasazovat film o známém českém vrahovi i do jiných kinosálů, protože už před premiérou, která se konala ve čtvrtek 5.8., bylo vyprodáno.

Tvůrci jsou spokojení

"Zájem diváků nás strašně těší a všem děkujeme, že našemu filmu věnují dvě hodiny svého času," říkal už v pátek dopoledne dojatý producent filmu Petr Jákl, když se dozvěděl návštěvnost z prvního dne. Ta totiž vystoupala na neskutečné číslo -  26 251 diváků!

"Filmu jsme věnovali šest let života a teď o víkendu jsem byl najednou strašně nervózní, jestli lidi do kina přijdou, jestli je film bude zajímat. Jsme šťastní, že ho chce vidět tolik lidí. Je to pro nás pocta . . . a samozřejmě i uspokojení, to nemá smysl skrývat,." Takto vyjádřil své nadšení a štěstí režisér filmu Petr Jákl.

"Věřili jsme, že by Kajínek mohl mít u diváků úspěch, je to silný příběh, který nepostrádá tajemství, a jako film se povedl, je výborný. Přesto nás počet diváků z prvních čtyř dnů v kinech ohromil. Chci poděkovat všem, kdo nám s distribucí filmu a s jeho propagací pomáhali," svěřuje se ředitel distribuční společnosti Hollywood Classic Entertainment a koproducent filmu Igor Konyukov.

Nebojte se, lístky ještě seženete

Pokud jste nový český megafilm ještě neviděli, údajně se nemusíte bát, že už neseženete lístky do kina kvůli tomu, že už budou vyprodané.

"Výhodou multikin jsou velké sály a to, že se film hraje ve více sálech a v několika časech v jednom dni. Pokud by bylo vyprodáno od pěti hodin, divák může jít na film třeba hned od šesti. Menší jednosálová kina prostě představení přidávají," uklidňuje Konyukov.

Srovnání s jinými trháky

Film Bathory režiséra Juraje Jakubiska, považovaný za megahit, během prvního víkendu shlédlo "pouhých" 80 000 diváků. A filmy renomovaných českých režisérů Jana Svěráka či Jiřího Menzela na tom byly podobně. Na Vratné lahve od prvně jmenovaného se přišlo během prvních pár dnů podívat 105 000 lidí, Obsluhoval jsem anglického krále režírovaném Menzelem v prvních dnech shlédlo 103 000 diváků. A hit letošního léta Ženy v pokušení přilákal o svém premiérovém víkendu do kin "jen" přes 93 000 lidí.