"Zatím jsme požádali jen slovně, ale už se sepisuje oficiální žádost, aby se Kajínek mohl zúčastnit premiéry. Samozřejmě si uvědomujeme, že by přišel v doprovodu ozbrojené eskorty. Slíbil nám, že neuteče," řekl Blesk.cz producent filmu Kajínek. "Pokud by byla žádost zamítnuta, domlouváme projekci přímo ve vězení v Karviné, kde si momentálně odpykává doživotní trest. Zatím viděl jenom trailler a ten se mu moc líbil," dodává Jákl.

Ze strachu, aby Kajínek neutekl, jako již několikrát v minulosti (jeho poslední a nejslavnější útěk z věznice Mírov v roce 2000 pořádně zahýbal policií a veřejností, pozn.red.) , tak ho vězeňská služba každý rok stěhuje do jiné věznice.

Video
Video se připravuje ...

Kajínek YouTube.com

Děj filmu se odehrává na základě Kajínkovi informace, která ještě nikdy nebyla zveřejněna. "Je to tak. Zápletku filmu ještě nemohu prozradit, ale do premiéry jí budeme postupně odkrývat," tvrdí Petr, který se ujal nejenom produkce, ale především režie. Exkluzivní ukázky z knihy o Kajínkovi najdete zde>>

"Už finišujeme, teď v nahrávacím studiu dotáčíme hudbu, kterou složil Vašek Noid Bárta. Zatím sestřihy několika scén vidělo asi 100 lidí a většina ohlasů byla pozitivních. Věřím, že se Kajínek bude lidem líbit a že ho dostaneme i do zahraničí," věří si Jákl.

Ve snímku se v hlavní roli slavného vězně objeví ruský herec Konstantin Lavroněnko, v roli advokátky Slámové Tatiana Vilhelmová, polská hvězda Boguslaw Linda, Alice Bendová nebo Michal Dlouhý s bratrem Vladimírem, pro kterého to byla poslední role v životě.

Fotogalerie
6 fotografií