Hollywoodská herečka Katie Holmesová získala roli bývalé první dámy Ameriky Jacqueline Kennedyové v novém osmihodinovém projektu televizní stanice History. Snímek se zaměřuje na život oblíbeného amerického prezidenta Johna Kennedyho a jeho rodiny. Na obrazovkách by se měl objevit v roce 2011. Uvedla to agentura Reuters.

Hlavní roli prezidenta Kennedyho ztvární herec Greg Kinnear, jeho bratry Joea a Roberta si zahrají Brit Tom Wilkinson a Kanaďan Barry Pepper. Televizní projekt Kennedyovi sleduje vzestup dynastie Kennedyů a první roky Johna Kennedyho v prezidentské úřadě, než ho roku 1963 zasáhla v texaském Dallasu vražedná kulka.

Fotogalerie
3 fotografie

Jeho manželka Jacqueline Kennedyová byla považována za jednu z nejkrásnějších a nejelegantnějších žen světa. Po smrti manžela se provdala za řeckého rejdařského magnáta Aristotela Onassise. V roce 1994 zemřela na rakovinu.

Do filmografie jednatřicetileté herečky Holmesové patří například americký seriál Dawsonův svět či filmy Batman začíná (2005) a Děkujeme, že kouříte (2005). Katie se do povědomí lidí dostala hlavně díky sňatku s hollywoodskou hvězdou Tomem Cruisem, s nímž má malou dcerku Suri.

552842:gallery:true:true