Vetřelec (1979)
Video
Video se připravuje ...

Vetřelec Youtube.com

Ve filmu Vetřelec se jedná o scénu, kdy všichni na palubě kosmické lodi večeří špagety. Celá posádka se baví a směje. Najednou z ničeho nic se začne jeden z členů posádky Kane (John Hurt) dusit, všichni si myslí, že mu při jídle zaskočilo. Najednou mu z břicha prorazí malý vetřelec a všichni jsou v šoku.

Psycho (1960)
Video
Video se připravuje ...

Psycho Youtube.com

Nejznámnější na tu dobu velmi děsivou scénou se stalo ubodání ženy v koupelně. Pod taktovkou fenomenálního režiséra Alfreda Hitchcocka vznikla skvělá scéna, kdy se masový vrah blíží do koupelny za sprchující se obětí. Za zástěnou je vidět jeho stín a poté nožem bodá do ječící ženy.

Záhada Blair Witch (1999)
Video
Video se připravuje ...

Záhada Blair Witch Youtube.com

Toot je typický příklad hororu ve kterém nemusí být vidět žádná krev a při tom vás při něm mrazí. Jde totiž o film podle skutečné události alespoň zčásti. Snímek je výborně protkán děsivými momenty, které se odehrávají v temném lese a ve tmě. Skupina kamarádů se rozhodla rozluštit záhadu Blair Witch, jenže to neměla dělat. Postupně totiž začínají mizet všichni zúčastnění. Nejlepší scéna z celého filmu je ta, kdy si na sebe Heather svítí baterkou a přitom se natáčí. Je jí tak vidět zoufalý pohled v obličeji plný hrůzy.

Vymítač Ďábla (1973)
Video
Video se připravuje ...

Vymítač Ďábla Youtube.com

Tak tento doslova kultovní snímek je přímo nabitý děsivými scénami. Dvanáctiletá Regan se začne chovat divně, rodiče si myslí, že je nemocná, ale ona je posedlá ďáblem. Zoufalí rodiče tak povolají exorcistu a začnou se dít pekelné věci. Nejznámější scény jsou jak Regan otáčí hlavu o 360 stupňů, jak leze po čtyřech ze schodů tzv. pavoučí chůze. Jako vtělený ďábel říká různé nemravnosti a poletuje po pokoji a objevují se jí krvavé šrámy po tělo. Na tu dobu to byl velmi přelomový snímek.

Noční můra z Elm Street (1984)
Video
Video se připravuje ...

Noční můra z Elm Street Youtube.com

Masový zabiják Freddy, ten nemá nikdy dost! Své oběti si vybírá namátkou a honí je dokud je nezabije. Místo prstů na rukou má ostré hroty, kterými své oběti doslova rozcupuje. Děsivých scén je ve filmu hned několik. Noční můra z Elm Street patří mezi klasické horory.

549289:gallery:true:true