O tom, že je Ondřej Vetchý skvělý herec, pochybuje asi jen málokdo. V duchu rčení „ševče, drž se svého kopyta“, by se však i on měl zdržet experimentů a zůstat u herectví. Sobotní večer byl toho jasným důkazem. Na Vetchém byla od počátku vidět nervozita podpořená permanentně se ošíval a historky ze života, jež dával k dobru, se setkaly pouze se shovívavým smíchem publika. Naštěstí v tom ale herec nezůstal sám a po úvodním proslovu, kdy zabrousil mezi diváky a filmové kritiky, už ho na jevišti klubu SaSaZu začali střídat jiní.

Eva Zaoralová, Zdeněk Svěrák, Eliška Balzerová, Jiří Bartoška a mnoho dalších osobností českého filmu totiž předávalo ceny vítězům v jednotlivých kategorií. Absolutním vítězem se stal film Rodina je základ státu od režiséra Roberta Sedláčka. Road movie o tunelování v Česku, získala cenu za nejlepší film, nejlepší scénář a režii a oceněna byla i Simona Babčáková. Hvězda nováckého sitcomu Comeback získala cenu za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli.

Celkově se ale večer vydařil. Přestože se jednalo o teprve druhý ročník, nabídnul divákům noblesní atmosféru, atraktivní podívanou a skvělou dramturgii.

Fotogalerie
18 fotografií