"Bylo to skutečně uvolnění," řekla čtyřiapadesátiletá herečka. "Je to jako kdybych vystoupila z panenky Barbie, odhodila ji a začala znova."

Kvůli roli Moniky Velour začala nabírat kila a byla to podle ní první přestávka v neustálých dietách, které držela v podstatě 25 let. A bylo to krásné," povzdychla si. "Natáčeli jsme v Detroitu a tam je spousta krásných restaurací a barů. A tak jsem tehdy šest týdnů jedla a pila," zavzpomínala na natáčení filmu, který se objeví v kinech příští týden.

Už ne tak nádherné bylo vrátit se zase zpět k přísnému režimu, aby mohla natáčet další film Muž ve stínu s režisérem Romanem Polanským, který byl uveden do kin loni.

Fotogalerie
11 fotografií

Herečce nastala těžká dřina, musela se obejít bez chleba, mléčných výrobků, sladkostí a většiny druhů mas, aby se mohla připravit na roli asistentky bývalého britského premiéra, kterého hraje Pierce Brosnan.

Cattrall ale doufá, že role Moniky Velour lidem připomene, že před Samanthou tu byla Kim, herečka, která hrála v 35 různých filmech, v televizi i v divadle. "Ráda jsem točila Sex ve městě. Je to práce snů a velká role," řekla. "Ale i před Sexem ve městě jsem byla herečka a doufám, že jí budu, dokud se budu moci hýbat a mluvit."