Policie v Riverside v prohlášení uvedla, že herečka by měla být stíhána přesto, že oběť napadení ze střediska Betty Ford Dawn Holland o to nestojí. Pokud ale soudce určí, že Lohan porušila podmínky podmínečného trestu, mohla by být herečka poslána do vězení.

Rozhodnutí policie přichází v době, kdy Lohan v pondělí skončila soudem nařízená léčba v protidrogovém centru. "Vyšetřování potvrdilo, že Lohan porušila několik podmínek svého trestu, a také napadení," uvedla policie.

Může jít opět do vězení

Herečka je obviněna, že 12. prosince napadla ošetřovatelku Holland, když jí chtěla udělat test na alkohol, a vytrhla jí z ruky telefon, kterým volala na policii. Holland, která má údajně zranění na zápěstí, policii původně řekla, že chce proti Lohan vznést obvinění. Potom ale názor změnila a řekla, že ji nechce oficiálně obvinit. Policie v Riverside ale odmítla případ uzavřít a chce, aby o tom, zda bude vzneseno obvinění, rozhodl prokurátor.

Pobyt Lohan v centru Betty Ford byl jejím pátým pobytem v odvykacím středisku během tří let. Léčila se v něm od konce září. Nařídil jí tak soud v návaznosti na dřívější trest za porušení podmínky uložené v souvislosti s jízdou v opilosti v roce 2007. Poté, co měla Lohan v září pozitivní test na přítomnost alkoholu či drog v krvi, jí soud dohlížející na dodržování podmínky zkušební lhůty uložil prodloužení povinné léčby do 3. ledna. Herečka se má v únoru dostavit k soudu v Beverly Hills k dalšímu jednání.