557991:gallery:true:true

Film Sněženky a machři se stal kultovním během krátké chvíle. V roce 1982 je natočil režisér Karel Smyczek. O 25 let později se k pokračování rozhodl Viktor Tauš. Jeho Sněženky a machři po 25 letech. Jako každá "dvojka" i tato úspěch prvního dílu nepřekonala, věrné fanoušky však jistě nezklamala.

Viktor „Viky“ Cabadaj - Jan Antonín Duchoslav (45)

557763:gallery:true:true

Role ve filmu

Machr kdysi: Vůdce třídy, který neustále vtipkuje, drzoun, který se na svět dívá zpod pečlivě načesané patky.

Machr dnes: Lyžařský instruktor, kterému se život doslova rozpadl. Nemá partnerku, nemá pořádnou střechu nad hlavou, neví, co dál. A pubertální dcera mu jeho tápání nijak neusnadňuje.

Jeho vizáž je předurčena spíše záporným rolím, ale překvapivě kvůli tomu vzbuzoval velký zájem u děvčat. Jeho herecká kariéra začla až v sedmnácti letech a byla velmi krátká, skončila už o čtyři roky později. I za tak krátkou dobu se proslavil natolik, že ho každý poznává dodnes.

V herecké dráze se nejvíce proslavil rolí Vikyho ve velmi úspěšném filmu Sněženky a Machři. Po absolvování vojny s herectvím skončil. Začal podnikat s dámskými ramenními vycpávkami. Dělal instruktora lyžování, rekvizitáře, produkčního a osvětlovače. V nedávných letech jsme ho mohli spatřit v teenagerovské komedii Rafťáci. Je svobodný a bezdětný.

Radek Převrátil - Václav Kopta (45)

557765:gallery:true:true

Role ve filmu

Sněženka kdysi: Sečtělý, inteligentní kluk, který se zamiloval do Mariky, ale i profesorky Hanky. Ctí morální pravidla a právě kvůli tomu zůstane nakonec osamělý.

A dnes: Pesimistický, obtloustlý podnikatel trpící depresemi. Nemá partnerku, ztratil iluze i své někdejší ideály.

Jeho otcem je uznávaný textař Pavel Kopta a ženou herečka divadla Pod Palmovkou Simona Vrbická, se kterou vychovává dvě dcery. Seznámili se na Pražské statní konzervatoři, kde oba studovali.

V té době také přišla největší filmová nabídka, kterou student druhého ročníku nemohl nepřijmout, a tak se Václav v sedmnácti letech objevil v dnes již kultovním filmu Sněženky a Machři v roli Radka Převrátila po boku Michala Suchánka a Jana Antonína Duchoslava. Tento film mu po velkém úspěchu přinesl také popularitu a další filmové nabídky. Jeho prioritou je nyní divadlo. Mimo to se věnuje také textařině, kde spolupracuje s několika předními interprety.

Karel Mácha - Michal Suchánek (45)

557766:gallery:true:true

Role ve filmu

Sněženka kdysi: Nesmělý kluk, který se ve všem podřizuje Vikymu, jehož bezmezně obdivuje. Nezapomenutelné se stalo jeho pyžamo po dědovi a hláška ... „Teda ty máš ale péro, Viky“.

Machr po 25 letech: Televizní celebrita s vlastní talk show. Vystupuje sebevědomě a živí ho vyprávění historek, jež se staly ostatním. Pouze pubertální syn mu poněkud komplikuje život.

Michal Suchánek začal hrát už v devíti letech. Po střední škole šel studovat herectví na pražskou konzervatoř a začal hrát v divadle Františka Ringo Čecha, nebo v Národním.

Nejvíce se však proslavil ve filmu SNĚŽENKY A MACHŘI, kde ztvárnil roli bojácného a zakřiknutého Karla. Nyní má společně s Richardem Genzerem talk show MR GS, kde každý týden diskutují s osobnostmi čekého showbyznysu. Je ženatý a má dvě děti. Syna Jáchyma a dceru Bereniku.

Marika Kardová - Eva Jeníčková (46)

557764:gallery:true:true

Role ve filmu

Sněženka kdysi: Přitažlivá dcera neoblíbeného profesora, do které se tři hlavní hrdinové svorně zamilovali. Ona je ale přehlíží, protože miluje lyžařského instruktora.

Sněženka dnes: Herečka, která se snažila prorazit v Americe, a po letech se vrátila zpět do své vlasti.

Půvabná česko-americká herečka debutovala před kamerou už jako patnáctiletá v dobrodružném filmu Tři od moře. Ve všeobecnou známost, ale vešla o tři roky později úlohou třídní krásky Mariky v teenagerské komedii Karla Smyzcka Sněženky a machři.

Vystudovala herectví na DAMU a během 80. let se objevila v několika dalších filmech. Asi její nejznámnější rolí je postava Vendulky-utěšitelky ve slavné komediální sérii Dušana Kleina Básníci. V roce 1991 odešla do USA kde se trvale usadila. Ani zde její herecký talent a přitažlivý vzhled neušel pozornosti. Hrála v divadle v Los Angeles, účinkovala v mnoha televizních show a hudebních videoklipech. Objevila se i v několika, spíše béčkových filmových projektech.