První setkání této krásky se světem filmu bylo poněkud zvláštní: Její nohy se objevily na plakátu slavného filmu Absolvent (1967) s Dustinem Hoffmanem. Tehdy za to dostala dvacet dolarů. Linda začínala jako modelka a živila se většinou natáčením televizních reklam. Jako herečka moc nezářila, než dostala roli Sue Ellen. „Miluju Zoufalé manželky a myslím si, že Sue Ellen byla vlastně takovou první zoufalou manželkou ze všech,“ řekla.

V Dallasu si zahrála stárnoucí a bývalou Miss Texas, ze které se během soužití s Džejárem stane alkoholička. Svou roli hrála Linda tak přesvědčivě, že si mnozí fanoušci mysleli, že alkoholu propadla i doopravdy. To bohudík pravda nebyla, ale vlastní zážitky přeci jen měla. V dětství se musela dívat na svou mámu, která hodně pila a byla často opilá. "Sue Ellen pila vodku, což byla v reálu voda, pak se dala na bourbon, to byla zase Cola Light ředěná vodou. Byla pokaždé teplá a já ji nenáviděla," vzpomíná na své seriálové pití Gray.

Fotogalerie
7 fotografií

Na kolegy vzpomíná ráda. Jen Larryho Hagmana (79), který hrál Džejára, nenáviděla víc, než předepisoval scénář. K zoufalství ji prý nejvíce přiváděly milostné scény. „Bylo to nechutné. Larry pil jako duha, táhlo z něj a já si před každou líbačkou dala do pusy porci burákového másla, abych mu to znepříjemnila. On mně oplácel stejnou měrou, schválně kousal cibuli,“ přiznala.

V životě ji potkala ale mnohem horší tragédie. V roce 1989 umírá její mladší sestra Betty na rakovinu prsu. „Bylo to strašné. Ta smrt mne zasáhla jako nic předtím,“ vzpomíná na tuto pohromu herečka. Po skončení Dallasu se objevila v seriálu Melrose Place, kde hrála matku herečky Heather Locklear. Ve skutečném životě je Linda matkou dcery Kehly a syna Jeffa.