Patrick se v roce 1985 rozhodl po sedmi letech seriál opustit. Scenáristé tedy nechali Bobbyho zemřít při autonehodě. Ovšem nikdo netušil, co to udělá s jeho fanynkami. Vyvolaly takřka televizní revoluci, tak strašně chtěly svého miláčka zpět.

Jenže jak to udělat? Problém vyřešila Duffyho manželka Carlyn, která tvůrcům poradila, ať z Bobbyho smrti udělají sen jeho ženy Pamely. Po několika desítkách dílů se Bobby jen tak zničehonic objevil ve sprše. A jelo se dál.

Návrat mu zajistil mnohem vyšší příjem (za každý díl inkasoval 75 tisíc dolarů) a smlouvu na další seriál. V roce 1991 nastoupil na sedm let do neméně úspěšného »podniku« Krok za krokem, kde ztvárnil otce rodiny Franka Lamberta.

Patrick slavil herecké úspěchy už na střední

Odmalička byl velký sportovec. Miloval potápění a toužil se stát profesionálním atletem. Na střední škole však slavil úspěchy s divadlem, tak se přihlásil na herectví. Ve Washingtonu jednou potkal na autobusové zastávce dívku Carlyn.

Po svatbě v roce 1974 se přestěhovali do New Yorku, ale tam mu herecké štěstí nepřálo. Narodil se jim první syn (mají celkem dva) a Patrick musel rodinu živit jako tesař a malíř pokojů.

Role Bobbyho se mu stala osudná

Největší zlom v jeho kariéře ale přišel v roce 1978. Vyhrál konkurz na roli Bobbyho. V roce 1986 přišel o oba rodiče, kteří byli zastřeleni při ozbrojeném přepadení.

Patrick, který zítra oslaví své 61. narozeniny, žije takový spokojený nudný život v Oregonu se svou Carlyn.

Fotogalerie
3 fotografie