Devadesátá léta byla na televizních obrazovkách ve znamení nekonečných zahraničních seriálů, které pravidelně sledovaly miliony diváků. Milovali jsme i nenáviděli jejich hrdiny. Proč na ně nezavzpomínat?

Jelikož náš vzpomínkový seriál Beverly Hills po 15 letech doslova trhal čtenářské rekordy, rozhodli jsme se pro vás připravit další díly – dalších seriálů. Kterých? O tom rozhodnete vy!



Dynastie vznikla jako konkurence Dallasu
Autor: Wikipedia.org

Dynastie

Blake, Krystle a Alexis - ústřední trojice legendárního seriálu, který světlo světa spatřil začátkem roku 1981 a na americké stanici ABC byl od té doby v hlavním vysílacím po celá 80. léta. Pochází z dílny seriálového magnáta Aarona Spellinga. Stal se vyrovnaným soupeřem jiné ságy, Dallasu. Kvůli němu byla vlastně Dynastie stvořena.


Dallas - sága o rodu Ewingů, naftových magnátů z Texasu
Autor: Wikipedia.org

Dallas

Nejznámější mýdlová opera na světě. Tímto titulem se pyšní sága naftových magnátů z Texasu – rodiny Ewingů. Dallas vtrhnul do amerických obýváků už v roce 1978 a celkem měl 365 epizod. Skončil v roce 1991. Všechny díly samozřejmě viděli také diváci českých televizí. Chcete vědět, co dneska dělají J. R., Bobby, Pamela, Sue Ellen či Miss Ellie? Pak hlasujte v anketě právě pro Dallas.


David Hasselhoff byl ústření postavou Pobřežní hlídky
Autor: ČTK

Pobřežní hlídka

Opálená a vypracovaná těla, červené plavky, plovák a hlídací věže na plážích L. A.. Přesně to jsou hlavní znaky seriálu Pobřežní hlídka, který se dokonce zapsal do Guinessovy knihy rekordů coby nejsledovanější seriál na světě všech dob. Připomeňte si společně s Blesk.cz klaďase Mitche, prsatou C. J. Parker, Eddieho, Stephanie, Shaunie či Caroline…

Seriál Jump Street 21 udělala z Johnnyho Deppa idola teenagerů. Dlouho se této nálepky nemohl zbavit
Autor: wikipedia.org, ČTK

Jump Street 21

Detektivní seriál, v jehož hledáčku byli teenageři, kteří se během svého dospívání potýkali s nástrahami a útrapami ‚dospěláckého‘ světa. V hlavní roli mladičký Johnny Depp, kterého právě Jump Street 21 vysadila na piedestal idolu náctiletých. Deppa toto označení sice obtěžovalo, ale v natáčení vytrval, čímž vzniklo 103 epizod.

Melrose Place konkuroval Beverly Hills 90210
Autor: ČTK

Merlose Place

Rival Beverly Hills 90210, další ze seriálových dětí tatíčka Spellinga. Hlavními hrdiny už ale nebyla bohatá zlatá mládež, ale poněkud starší hrdinové, kteří sice také bydleli na relativně dobré adrese, ale život se s nimi dle chytlavého scénáře mazlil podstatně méně. Pamatujete na Amandu, doktora Manchiniho, jeho ženu Jane, Allison, Matta či Kimberly?