Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Bývalý amatérský fotbalista Petr ochrnul na celé tělo: Pomoct na nohy mu chtějí bývalí spoluhráči i známé osobnosti!

Autor: pma - 
21. dubna 2023
18:41

Stačila chvíle a život Petra Šípka se během pár okamžiků obrátil vzhůru nohama. Bývalý amatérský fotbalista spadl, zlomil si krční obratle, porušil si míchu a zůstal ochrnutý na celé tělo. Rodina založila transparentní účet, skrze který mohou zájemci přispět libovolnou finanční částku. Pomoc zraněnému mladíkovi se rozhodly i známé osobnosti. 

Rodina bývalého amatérského fotbalisty Petra Šípka si v posledních týdnech prochází těžkým obdobím. „Brácha měl 24. února nehodu, kdy spadl z výšky a zlomil si krční obratle a porušil míchu. Je momentálně ochrnutý na celé tělo,“ napsala před časem na sociálních sítích mužova sestra Nikola.

Předtím, než se Petrovi stala na konci února osudná nehoda, byl velmi aktivním sportovcem. Miloval fotbal, cvičení ve fitness centru a rád cestoval. „Brácha je mladý člověk a celý život má před sebou. Víme, že bude tato cesta dlouhá a velice náročná nejen po psychické a fyzické stránce, ale i po té finanční,“ komentuje bratrovu budoucnost sestra.

Rodina se Petrovi rozhodla zřídit transparentní účet, kde mohou lidé zraněnému muži pomoci a přispět mu například na pomůcky, které ho vrátí do běžného života. Za několik týdnů se od dárce podařilo vybrat přes půl milionu korun. 

Pomoci chtěli rapeři nebo Tomáš Řepka

Účet na sociálních sítích sdílely i známé osobnosti, které prosily své fanoušky, ať prostřednictvím účtu Petrovi přispějí. Prosbu o pomoc sdíleli čeští i slovenští rappeři jako Rest, Refew, Peter Pann nebo Marpo.

Kromě hudebníků prosbu o pomoc připojila například modelka Hana Mašlíková, slovenský MMA zápasník Attila Végh, bývalý český fotbalový reprezentant Tomáš Řepka nebo hokejista Jakub Vrána, se kterým se Petrova rodina osobně zná. Fotbalový klub TJ Sokol Dřevčice, ve kterém muž ještě před zraněním působil, přispěl Petrovi na návrat do života částkou deseti tisíc korun.

Krásného gesta se Petrovi dostalo i od bývalých spoluhráčů. „Nelehkou životní situaci právě prožívá náš bývalý hráč Petr Šípek. ´Čigymu´ bude věnován také domácí zápas proti Dobrovici, který odehrajeme v sobotu 8. dubna,“ napsal před časem na sociálních sítích Fotbalový klub Brandýs nad Labem, kde zraněný Petr v minulosti jako amatérský fotbalista působil. Na tom se podařilo vybrat přes čtyřicet tisíc korun. 

V minulém týdnu se uskutečnil charitivní zápas na Petrově „domácí půdě“ v Dřevčicích, kde bylo vybráno přes dvacet tisíc korun. Další zápas charitativního charakteru se uskuteční v sobotu 6. května ve 14 hodin na fotbalovém hřišti na Spořilově. Tam si proti sobě zahrají SG Dřevčice Brandýs a tým osobností Real Top Praha.

Charitativní zápas se v Brandýse nad Labem uskuteční 6. května. Charitativní zápas se v Brandýse nad Labem uskuteční 6. května. | se svolením rodiny Petra Šípka

Zdravotní stav se zlepšuje, vyhráno ale není

A podporu muži vyjadřují i lidé na sociálních sítích. „Držím všechny pěsti a posílám podporu jak v myšlenkách, tak finanční. Mám ve svém nejbližším okolí podobný příběh. Držte se a nepřestávejte věřit v lepší zítřky,“ vzkazuje Petrově rodině Jana. „V práci připravím plakáty se sbírkou. Jelikož dělám u vojáků, tak doufám, že se zapojí i zelené hlavy. Já s dětmi už jsem přispěla,“ komentuje příspěvek rodiny na sociálních sítích Kateřina. Právě k vojákům se měl Petr podle sestry Nikoly za krátko připojit.

Sestra také Blesku popsala, jak je na tom její bratr v současnosti. „Začáteční prognózy nebyly dobré. Teď hýbe levou rukou, ale dlaň a prsty mu zatím nefungují. Začíná ale cítit až k lopatkám a zvládá dýchat sám,“ sdělila Nikola. 

Petr je v současnou chvíli v motolské nemocnici, kde by podle lékařů měl zůstat další měsíč či dva. Poté stráví téměř půl roku v Kladrubech, kde budee podstupovat náročné rehabilitace. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi