Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Politici, političky i jejich polovičky přejí k MDŽ: Babišová velebí dceru i pozdravy z Bruselu

  • Autor: simao - 
    Aktualizováno -
    8. 3. 2023
    18:02
    8. 3. 2023
    13:32

    I politici, političky či jejich protějškové se letos vyjadřují k Mezinárodnímu dni žen. MDŽ si připomněli na sítích lidovci z Bruselu Tomáš Zdechovský a Michaela Šojdrová, manželka expremiéra a opozičního lídra ze Sněmovny Andreje Babiše Monika či vicepremiér a šéf Pirátů Ivan Bartoš. Co na svátek žen vzkazují?

    Video  Mezinárodní den žen: Kde se tento svátek vůbec vzal? V USA!  - Videohub
    Video se připravuje ...

  • 1.Strakovka o MDŽ

    „V ideových kořenech Mezinárodního dne žen, který slavíme 8. března, leží boj za práva žen, zejména za právo volební. U nás je po sametové revoluci Mezinárodní den žen významným dnem od roku 2004, a postupně opět nabývá významu připomínky boje za ženskou rovnoprávnost,“ uvedl na twitteru Úřad vlády.

  • 2.Ovčáček posílá kytičku

    „V každém případě bych jim popřál zdraví, protože zdraví je to nejcennější. A taky samozřejmě hodně lásky, protože zdraví a láska jsou propojené věci. A virtuální kytičku posílám,“ uvedl pro Blesk Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček, který byl dnes hostem pořadu Epicentrum.

  • 3.Monika a Vivien

    „Všechno nejlepší k Mezinárodnímu dni žen mé úžasné, krásné a silné dceři Vivien Babišové. Jsem na tebe tak pyšná a jsi moje všechno,“ uvedla Monika Babišová.

  • 4.Europoslanecká záplava květin

    „Dnes je MDŽ a já jsem po roce opět vyrazil po europarlamentu rozdat pár kytiček všem úžasným ženám, kolegyním, zaměstnankyním EP či návštěvnicím parlamentu. Jako první ale musela dostat má nejoblíbenější kolegyně Michaela Šojdrová. Tuhle si dáme za rámeček, Míšo,“ napsal europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

  • 5.Přání lidoveckého poslance

    „Rád bych všem ženám popřál krásný Mezinárodní den žen! Díky za všechno, co děláte. Vím, že bez vás by to nešlo,“ vzkázal na twitteru poslanec KDU-ČSL Jiří Navrátil, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje, který po vraždě dvou mladých lidí na Slovensku kvůli jejich sexuální orientaci loni sám veřejně přiznal, že je homosexuál.

  • 6.Babišova Dita s dcerami

    „Přeji vám všechno nejlepší k dnešnímu svátku ženám,“ popřála europoslankyně Dita Charanzová (ANO) a přidala fotku s dcerami.

  • 7.Pirátská přání

    „MDŽ není svátkem jara a kytek, je to svátek práv, rovných příležitostí a respektu. Jedinou cestou k lepšímu světu je otevřeně mluvit o problémech a vážně usilovat o jejich řešení. Děkujeme všem aktivistkám, které bojují za rovnost a zasazují se o lepší budoucnost pro nás všechny,“ vzkázali na twitteru Piráti.

    „Není třeba to zakrývat maskou nebo kostýmem. Ženy jsou určitě superhrdinky našeho každodenního života. Děkuji vám všem nejen dnes,“ napsal na facebooku šéf Pirátů Ivan Bartoš.

    „Česká republika je jedním z mála evropských členských států, který Úmluvu o prevenci a potírání násilí vůči ženám a domácího násilí sice podepsal, ale stále neratifikoval. Připomínám to, protože dnes slavíme MDŽ...,“ uvedl europoslanec Mikuláš Peksa (Piráti).

  • 8.Zraněný Vondráček

    „Milé dámy, přeji vám krásný svátek MDŽ a děkuji vám za vaši lásku, obětavost a trpělivost s námi muži,“ uvedl poslanec a bývalý šéf Sněmovny Radek Vondráček (ANO).

  • 9.Vzkazy z ČSSD

    „Milé dámy, paní, slečny, přeji vám ze srdce vše nejlepší k dnešnímu svátku. Užijte si naplno nejen dnešní den,“ přidal se na síti i starosta Náchoda a exposlanec za ČSSD Jan Birke a přidal všeříkající hashtag #děkujemežejste.

    „Milé ženy, ať se Vám vše plní podle Vašich snů a přání. Díky Vašim schopnostech, empatii a síle jsou zdravotní péče, sociální péče i vzdělávání dětí a žáků v těch nejlepších rukou. Není to náhoda. Jste nepostradatelné. Nejenom v těchto profesích. Každý den slaďujete a ladíte rodinu a práci. Velká část z Vás se stará o rodiče své i manžela. Přeji Vám krásný svátek, záplavu květin od těch, co Vás milují - v prvé řadě od Vašich skvělých mužů, partnerů, tatínků, synů… A samozřejmě společnou oslavu s těmi nejbližšími. Užijte si to. Pánové, nezapomeňte dnes na nás,“ uvedla na facebooku exministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD).

  • 10.Ženy z ministerstva

    MDŽ si připomínají i další instituce. „V české diplomacii působí silné a inspirativní ženy, které denně s odvahou a přesvědčením reprezentují Česko na mezinárodní scéně. O ženách, které tvoří zahraniční politiku, vás pravidelně informujeme v sérii #ženyvdiplomacii. Všem ženám dnes přejeme krásný svátek!“ uvedlo ministerstvo zahraničních věcí.

  • 11.Další pozdrav z Bruselu

    „Evropskou komisi, Evropský parlament nebo Evropskou centrální banku dnes řídí ženy. Jsem za to rád. Ale není to běžné. Přestože ženy dokážou odvést práci stejně kvalitně jako muži, jejich pracovní znevýhodnění přetrvává. Je to chyba dotýkající se nás všech. I ekonomicky,“ připomněl na MDŽ europoslanec Luděk Niedermayer.

bursik ( 8. března 2023 14:28 )

U Andreje dcera inteligentní po máme a krásná po tatovi! Geny jsou geny

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa