Pokud jste původní titul nehráli, hanba vám! Máte však nyní nejlepší možnost, jak to napravit. Vše, co dělalo ze Sonic Mania hit, je zpět. Sonic, Tails a Knuckles se opět prohánějí ve staronových pozměněných úrovních s novými prvky, i v těch úplně nových. A nejsou sami, přibyly i dvě nové hratelné postavy – pásovec Mighty a poletucha Ray.

I když jde o béčkové postavy ze Sonicova světa (a že takových je), jsou vítanou posilou. Mighty se umí schoulit do klubíčka a udeřit v něm se vší silou do země nebo nepřátel pod sebou. Jde o postavičku pro zkušenější hráče. Ray zase umí plachtit, což se hodí těm, kteří v Sonicově rychlém světě občas nestačí. Oba zvířecí hrdinové jsou vítanou posilou.

Sonic Mania Plus
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Společně s nimi přibyl i nový režim endurance (výdrž), v němž Sonic sbírá na své cestě či spíše běhu kamarády, mezi kterými pak můžete přepínat a využívat jejich speciální schopnosti v pozměněných oblastech známých levelů, kde je to potřeba. Jde o super zábavu, která zaujme na dlouho. Navíc je v ní pinball úroveň a multiplayer pro až čtyři hráče.

Úplně nové úrovně by však potěšily úplně nejvíc. Stejně tak hra stále není o moc přívětivější pro mladší ročníky. Sonic Mania Plus je veledílo v retro stylu, ale vyžaduje trpělivost, herní um a vytrvalost. Hra na rozdíl od původní verze vychází i ve fyzické podobě s artworkem i otočným Mega Drive přebalem. Doufáme, že se brzy zase s nějakým 2D Sonicem setkáme. Sluší mu to tak nejvíce.

Fotogalerie
58 fotografií

Sonic The Hedgehog přehledně na Blesk.cz

Hodnocení Blesk.cz: 85 %

Plusy:
Nejlepší hra s modrým ježkem od 90. let
Klasická sonicovská 2D hratelnost
Pěkná retro grafika
Nové postavy Mighty a Ray
Přidaný endurance režim

Minusy:
Pro mladší ročníky obtížné
Úplně nové levely by neškodily

Infobox
Datum vydání: 17. července 2018
Platformy: PlayStation 4 (test. na PS4 Pro), Xbox One, Switch, PC
Cena: 699 Kč
Výrobce: Headcannon a PagodaWest Games
Vydavatel: Sega
Distributor v ČR: Cenega
Jazyk: AJ