Arganový olej se vyrábí z plodů argánie trnité. Jeho využíti je bohaté, a to jak v kuchyni, tak v kosmetickém průmyslu. Do pokrmů je hojně využívaný především na jihozápadě Maroka. V pozadí oleje lze cítit mandle a ořechy. V kosmetice se olej využívá díky velkému zastoupení vitamínů A, E, F a dalších složek jako jsou například tokoferoly a karoten. Působí tak proti stárnutí pokožky, jako antioxidant a podporuje oběhový cévní systém. Pomáhá při akné, ekzémech a dalších kožních onemocněních. 

Než se z plodu stane samotný olej, probíhá celkem složitý proces. Plody se sbírají od května do srpna, následně se usuší na slunci a za pár dní se z nich vyjmou peckovice. Při výrobě tradičním způsobem se plody rozemelou v kamenném mlýnku. Vytvořená hmota se prohněte rukama a ponoří do vody. Olej se díky nižší hustotě vyplaví na povrch. Z asi 20 až 30 kg plodů vznikne jen litr oleje. Z důvodu ohrožení arganových stromů byl region v Maroku vyhlášen biosférickou rezervací pod patronací UNESCO. Arganový olej tak patří mezi nejvzácnější a nejdražší oleje světa.