Zatímco u nás je za hlavní jídlo dne považován spíše oběd, na západě, a hlavně v teplejších krajinách se za hlavní jídlo považuje večeře. Teploty opadnou a k jídlu je větší chuť. Večeře se obecně volí lehčí, ale zároveň energická, aby tělo mohlo čerpat energii ze zásobních tuků. Vhodná je tedy například zelenina, šunka, nebo ryba, namísto těstovin neb rizota. Doporučujeme i luštěniny. Pokud je smícháte se správnými bylinkami, nebudou dělat v noci žádnou neplechu. Vyvarujte se každopádně na večer přejídání se sacharidů.
A kdy večeři nejlépe podávat? Určitě ne těsně před spaním. V takovém případě bude váš trávící trakt včetně jater dál pracovat a tělo se dostatečně nezregeneruje. U lehčí večeře se najezte tak hodinku až dvě před ulehnutím do postele. U těžších jídel klidně tři. Historicky se večeřelo mnohem dříve než dnes. Počátkem 18. století se ale začala posouvat dál k večeru kvůli pracovním návykům, změnám ve společnosti a stmívání.