Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Co bude po smrti Oty T. s případem Anička?

Autor: jaj, Kšim - 
23. března 2011
13:50

Ota T. byl jediný obviněný v případu znásilnění a zavraždění Aničky Janatkové (†9). Případnému trestu a odsouzení se však navždy vyhne. V pondělí se v cele pokusil v oběsit, ve středu ráno na následky toho zemřel. Mrtvého soudit nelze, potvrdil Blesk.cz odborník, elitní kriminalista Josef Doucha. Co teď bude s případem Aničky?

Co když testy DNA a další vyšetřování potvrdí, že zrůdného činu na nebohé Aničce se opravdu dopustil obviněný Otakar? Bude případ jen tak uzavřen? Přesně na to se Blesk.cz ptal bývalého elitního kriminalisty JUDr. Josefa Douchy.

„V tuto chvíli bude trestní stíhání proti jeho osobě zastaveno,“ řekl Blesk.cz Doucha. Avšak případ Aničky se tak ještě neuzavírá, vyšetřování pokračuje. Budou se porovnávat stopy a vzorky a stále se operuje s variantou, že devítiletou dívku zavraždil, nyní mrtvý, Otakar.

„Pokud bych hodně spekuloval a věštil a vyšetřování by potvrdilo, že pachatelem je skutečně obviněný, případ by byl uzavřen. Pachatel je totiž mrtev,“ dodává policista a advokát Doucha. Otakar T. se tak již nikdy (ani posmrtně) nedostane před soud.

V případě, že policejní vyšetřovatelé nedokáží na základně získaných stop Otu určit jako pachatele, bude případ nadále otevřen a vyšetřování bude pokračovat.

Policie zastaví stíhání

Jelikož Ota T. zemřel, policie ve středu dopoledne oznámila,  že podá návrh na zastavení jeho stíhání. Stíhání mrtvého je podle trestního řádu nepřípustné.

Pro policii podle mluvčí Andrey Zoulové vyšetřování případu vraždy Anny Janatkové nekončí. Stále se totiž čeká na výsledky expertíz, které by měly ukázat, zda bylo obvinění Otakara T. pravdivé či nikoli. Od toho se také bude odvíjet další postup ve vyšetřování případu.

Oběsil se na teplácích, v dopise se nepřiznal

Jediný obviněný Otakar T. se v pondělí ve své cele pokusil o sebevraždu. Oběsil se na teplácích. Ve středu ráno mluvčí střešovické nemocnice potvrdila, že zemřel. Sebevrah po sobě zanechal dopis na rozloučenou, k činu se v něm ale nepřiznal.

Anička Janatková zmizela v říjnu. Její zdrcení rodiče si prožili téměř půlroční peklo. Žili v nejistotě a nevědomosti. Žije, nežije? Konečný ortel přišel až 16. března, kdy policie nalezla v Troji zakopané tělo. Testy DNA potvrdily, že šlo o Aničku. Ota. T byl ještě toho dne zatčen.

e.44 ( 24. března 2011 14:33 )

Aha, tak odtud vítr fouká duppinka neni 3,14ča, ale jisté bezpohlavní převlíkadlo Že se ještě vůbec ve všech těch svejch nickách vyznáš. To už musíš mít sepsanej pěkně dlouhej seznam, hezky nick a k němu heslo, pak další a další a další...jinak už by ses v tom ty podivný bezpohlavní stvoření dávno utopilo

duppinka ( 24. března 2011 14:01 )

a ty s tím pochroumaným kolenem z e55 bud ráda, že tě slečna nepřejela, tak tu ne***j

e.44 ( 24. března 2011 13:00 )

kudlanka, že se na ní nevykašleš To neni duppinka, to je jasná 3,14ča.

hrneczuhrinevsi ( 24. března 2011 13:00 )

třeba si ji kopal jen tak pro zábavu. neměl co na práci nebo si tam chtěl ukrýt poklad.

duppinka ( 24. března 2011 12:01 )

a nevymlouvej se na "humbuk"

Zobrazit celou diskusi