Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Gross i jeho otec onemocněli ve stejnou dobu, tvrdí jejich známý! OTRÁVILI JE OBA?

Autor: red - 
20. dubna 2015
14:26

Ohledně vzácné nemoci ALS, na niž zemřel Stanislav Gross (†45), panují podivné nejasnosti. Podle přátel expremiéra jí trpí i jeho otec Stanislav Gross st. (72). Vdova Šárka Grossová (45) to však odmítá. Oba prý dokonce onemocněli ve stejnou dobu! "To nemůže být náhoda," myslí si zdroj z expremiérova okolí a opět oživil teorii o tom, že byl expremiér otráven. To by ukázala jedině pitva, s tou ale jeho nejbližší rodina nesouhlasí...

„Stejnou nemoc u Grossova tatínka prokázali zhruba o dva měsíce dřív, než se diagnózu dozvěděl jeho syn. Pan Gross je už na vozíku, ale krutou nemoc zvládá překvapivě dobře,“ prozradil zdroj, který si přál zůstat v anonymitě.

Amyotrofická laterální skleróza, která postupně ochromuje tělo nemocného, je přitom vzácné onemocnění. Postihuje celosvětově 1 až 2 lidi ze 100 000. Největší pojišťovna VZP má nyní jen 604 takto nemocných klientů. A stejně tak vzácnou roli hraje dědičnost – podle odborných studií je to jen 5 %, maximálně však 10 %.

„Snažíme se přijít na to, co vlastně ALS způsobuje… Ale dědičná je jen velmi zřídka, to víme,“ potvrdila už dříve i prof. Eva Syková, která experimentuje s kmenovými buňkami, ale pro Grosse už kvůli pozdnímu příchodu nemohla nic udělat.

Video Rodiče odebrané Michalky: Nechtěli ji ani na 2 hodiny! A zmizí důkazy o otravě Grosse? - Blesk TV
Video se připravuje ...

Pokud je pravda, že Grossův otec zvládá tuto neléčitelnou nemoc lépe, je to jen potvrzením, že rychlost progrese je zcela individuální. Ani vědcům se nedaří zjistit souvislosti třeba s věkem. Vždyť známý vědec Stephen Hawking (73) onemocněl ve 22 letech a lékaři mu dávali jen dva roky života.

Kovy ve vlasech

Čím trpí expremiér, jeho rodina celou dobu tajila. „To, že onemocněl ve stejné době jak otec, tak i syn, mi nedá spát. Nemohla za tím být otrava, jak měl podezření i Standa? Víte, když člověk vystoupí z toho rychle jedoucího vlaku naší politiky, tak není možné, aby se při tom nezranil,“ myslí si zdroj z okolí rodiny.

Gross měl podezření, že byl otráven, protože se v jeho vlasech našlo velké množství těžkých kovů. Mělo to být ještě v době, kdy byl premiérem. „Otrava těžkými kovy se většinou projeví až po dlouhé době. V průběhu tohoto času se kovy usazují v kostech, ledvinách, mozku a poškozují imunitní systém,řekl Blesku toxikolog, který připustil, že »dřímající otrava« by mohla být spouštěčem choroby ALS. Grossová už dříve informace o možné otravě manžela odmítla.

Pitva nebude

Větší jasno do toho, zda smrt expremiéra Grosse byla jen krutou náhodou, by mohla vnést pitva. Musela by ale být cílena přímo na případnou otravu. Jenže expremiér bude ve středu pohřben „v zákonné lhůtě bez pitvy“. Podle zdroje z okolí rodiny nechce pozůstalá manželka Šárka (45) o pitvě ani slyšet. Přitom by tak mohla předejít všem nejasnostem, zda její muž nebyl vlastně zavražděn. Zatím není jasné, zda bude Gross pohřben, nebo spálen. V takovém případě už by ale nikdy nikdo neměl šanci pravdu zjistit.

Průměrná délka přežití po stanovení diagnózy je dva roky až pět let. Asi 20 % lidí s ALS žije déle než pět let, 10 % žije více než 10 let a 5 % se dožívá 20 a více let.

Šárka Grossová pro Blesk tvrzení Grossových přátel odmítla. „Pokud já vím, tak pan Gross je zdravý. Dorazí i na pohřeb.“ Sousedé Stanislava Grosse st. však tvrdí, že expremiérův otec má potíže s chůzí a mimo domov ho už rok neviděli.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

holcman ( 21. dubna 2015 13:46 )

Takové podezření by se mělo důkladně rozpitvat! A myslím to vážně.

jity ( 21. dubna 2015 13:25 )

Parchante a co jako měly ty děti dělat, pro ně bude lepší si uchovat tátu jako živého a ty máš zbytečné starosti. Stejně to pro něj bylo už vysvobození, pokud se měl trápit, možná že byl pořád lepší než ty, alespoň nekopal někomu do dětí.

alusinek ( 21. dubna 2015 08:18 )

Standa byl možná úžasný,pomáhal lidem,ale bohužel u hodně lidí se zapsal jako zloděj a na to se nezapomíná.Nejhorší je,že takových u nás je plno a nic se jim nestane.Nahrabou si v parlamentu,pak je třeba i vyhodí a oni se dostanou ještě na lépe placená místa a pokračují v tom dále.Je to hrozný bordel,který snad nikdy nepřestane

jity ( 20. dubna 2015 22:14 )

Závist a nenávist žádný jiný pocit z vás nemám. Závidíte hlavně jen peníze a zase peníze. Jakým právem soudíte manželku a dceru, ti si to musí srovnat sami se svým svědomím a vám je do toho úplný h.....

borjar ( 20. dubna 2015 22:14 )

Bylo by dobré vyšetřit toky peněz a vrátil nefer získaný majetek státu . Při jednom vzít i další soudruhy , třeba Tupolánka , atd .

Zobrazit celou diskusi