Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tady odpravili premiéra: Okno do nitra Nečase a ODS v krizi

Autor: šim - 
17. června 2013
12:26

Na tuhle noc Petr Nečas nikdy nezapomene. Poté co v neděli večer oznámil, že v pondělí podá demisi, zůstal na Úřadu vlády až do brzkých ranních hodin. Asi aby poslední hodiny ve funkci premiéra nepromrhal spánkem. Společnost mu dělali jeho kolegové z ODS, kteří se před otevřeným a jediným rozsvíceným oknem Úřadu střídali jako apoštolové na orloji…

Při první výkonné radě ODS po provalení skandálu exšéfky Nečasova kabinetu Jany Nagyové, která se konala v pátek, dostal Nečas podporu ještě od dvou třetin svých nejbližších spolustraníků. V neděli všemu bylo už úplně jinak.

Nečas ihned po návratu z Polska v neděli spěchal na další výkonnou radu, jejímž výsledkem bylo oznámení demise premiéra a s ním i konec vlády. Nečas asi v půl jedenácté pak přestoupil před novináře. Jenomže tím nic nekončilo, naopak dlouhá noc začala.

V Úřadu vlády zůstal s Nečasem do brzkých ranních hodin také pražský exprimátor Bohuslav Svoboda a Marek Benda, kteří odjížděli po třetí hodině ráno. Benda s úsměvem procházel osvětlenými místnostmi, dokonce se sklenkou v ruce vyhlížel z okna. Také ministr spravedlnosti Pavel Blažek, který byl rovněž přítomen, se promenádoval k oknu. Nevypadal rozhodně zkroušeně. Naopak, s blaženým výrazem pokuřoval v okně cigaretu.

S Nečasem až do půl páté zůstal na vládě ministr vnitra Jan Kubice. Byla to podobně dlouhá noc jako ze středy na čtvrtek, kdy na Úřadu vlády proběhl zásah ÚOOZ a kterému byl Kubice taky přítomen. Jen s tím rozdílem, že tentokrát v poutech nikdo neodcházel.

Nečas z Úřadu vlády zamířil do Hrzánského paláce, kde už několik měsíců od rozluky se svou manželkou Radkou bydlí.

Video Neklidná noc premiéra Nečase před rezignací - Blesk - David Malík, Ladislav Křivan
Video se připravuje ...

reeh ( 17. června 2013 18:56 )

Konec je konec.... http://vtipy.netroof.eu/item/11618/konec-starych-casu/

reeh ( 17. června 2013 18:53 )

http://vtipy.netroof.eu/item/11548/konecne-reseni/

japos22 ( 17. června 2013 16:51 )

Oslabení měny má za následek posílení exportu a ekonomiky, pokud je ekonomika v problémech stimuluje se uměle oslabením měny, tak nedělěj chytrýho, když jsi dutej!!

japos22 ( 17. června 2013 16:19 )

Ožere se doma, ale cestu pro lahváče mu nezávidím

xxxx678 ( 17. června 2013 15:52 )

Jé,koukni-psali jsme úplně stejně

Zobrazit celou diskusi