Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Británie zadržela 5 lidí: Plánovali atentát na papeže

Papeži Benediktu XVI. hrozilo nebezpečí.
Papeži Benediktu XVI. hrozilo nebezpečí.  (Autor: David Malík, Zbyněk Pecák, Martin Sekanina)
Autor: oj, ČTK - 
17. září 2010
15:03

V Británii v pátek zatkli pět lidí, kteří podle policie chystali atentát na papeže Benedikta XVI. Papež ve čtvrtek zahájil čtyřdenní návštěvu Británie a pokračuje v ní zatím podle plánovaného programu.

Zadržení jsou podezřelí z "pověření, přípravy a navádění k teroristickým činům" v souvislosti se současnou státní návštěvou hlavy katolické církve, sdělila bez dalšího upřesnění policie.

Papež Benedikt XVI. dnes v Londýně vyzval představitele katolických škol v Británii, aby zajistili bezpečné prostředí dětem a mladým. Narážel tak podle agentury AFP na pedofilní skandály v několika zemích, které otřásly celou katolickou církví.

První papež na návštěvě v Británii

"Je možné účinně vychovávat k víře, jen pokud vládne atmosféra uctivé a láskyplné důvěry," zdůraznil Benedikt XVI., který je vůbec prvním papežem na oficiální návštěvě v této protestantské zemi.

V projevu na sportovišti univerzity v Twickenhamu Benedikt XVI. vybídl žáky a studenty v Británii, aby si nebrali za vzor jen osobnosti sportu a showbyznysu a snažili se stát "svatými 21. století". "Samy peníze nestačí k tomu, abychom byli šťastní," varoval mladé.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mandat ( 20. září 2010 22:48 )

Svata pravda

mandat ( 20. září 2010 22:47 )

Bez jeho urcitych veci to nefunguje.Staci par vlasu,kapesnik,knoflik nebo kus latky z jeho obleceni a pak to klapne!Drzim Ti palce.

gogo ( 19. září 2010 21:28 )

je pro katolickou církev dosti ostudná...

bara ( 18. září 2010 15:41 )

to jsi měl ejště někam zakopat, jako panenku voodo (foneticky vůdů) )

bara ( 18. září 2010 01:32 )

jestli si tihle lidi, co se pasovali na boží zmocněnce a mluvčí a nechávají si líbat ruce, opravdu věří, že tam nahoře v nebi na nás kouká všemohoucí Bůh, který asi nějak visí" Možnýá za kšandy ) - nebo za co... . Nebo že by měl nějaký létající stroj??? i stvořil Bůh lidi k obrazu svému - nojo, genetika, ...

Zobrazit celou diskusi