Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ve válce drogových gangů uneseno a zabito osm policistů

Od konce roku 2006, kdy je veden boj proti gangům rozsáhlou armádní ofenzivou, si násilí spojené s narkotiky vyžádalo přes 28.000 lidských životů.
Od konce roku 2006, kdy je veden boj proti gangům rozsáhlou armádní ofenzivou, si násilí spojené s narkotiky vyžádalo přes 28.000 lidských životů.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, hto - 
19. září 2010
09:54

V jižním Mexiku bylo uneseno devět policistů, kteří na místě vyšetřovali vraždu. Později byla nalezena mrtvá těla osmi z nich. Poslední z unesených zázračně přežil s těžkými zraněními.

Vyšetřovatelé byli uneseni po přestřelce s asi 30 člennou drogovou bandou u vesnice Teloloapan ve státě Guerrero. Pátrací posily nejprve nalezly těla dvou z nich, osm dalších těl bylo později nalezeno jinde. Mezi oběťmi je i velitel policie z Teloloapanu Enrique Figueroa.

Mučení a bestiální vraždění

Některá z těl byla údajně rozčtvrcena. V jiné části státu Gerrero našli dělníci dvě uříznuté lidské hlavy. Jedna z nich měla oči zalepené lepicí páskou. Jde zřejmě o oběti násilí páchaného gangy pašeráků drog.

Boj s drogovou kriminalitou se stal jednou z priorit vlády prezidenta Felipeho Calderóna. Od konce roku 2006, kdy Calderón zahájil proti gangům rozsáhlou armádní ofenzivu, si násilí spojené s narkotiky vyžádalo přes 28.000 lidských životů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi